Antena 3 Externe Restricţii cantitative pentru românii şi bulgarii care vor să emigreze în Elveţia

Restricţii cantitative pentru românii şi bulgarii care vor să emigreze în Elveţia

de Antena3.ro    |    13 Apr 2011   •   20:36
Restricţii cantitative pentru românii şi bulgarii care vor să emigreze în Elveţia Foto: schrattenkalk.com

Consiliul Naţional din Elveţia a trimis o moţiune către Consiliul Statelor, în care cere luarea unor noi măsuri în privinţa imigraţiei, relatează Mediafax.

Moţiunea a fost votată cu 96 de voturi pentru şi 59 împotrivă, iar înăsprirea normelor vizează mai ales regruparea familială şi libera circulaţie, în condiţiile în care fenomenul imigraţiei în Elveţia este unul accentuat de ani buni de zile, în pofida crizei. Susţinătorii moţiunii afirmă că acest fapt duce la creşterea numărului de locuinţe, o puternică presiune asupra infrastructurii, încălcarea în mod abuziv ale legilor de către imigranţi şi apelarea acestora într-un mod excesiv la beneficiile sociale.

Moţiunea a fost sprjinită de către dreapta elveţiană, dar criticată de tabăra de stânga şi ministrul Justiţiei, Simonetta Sommaruga. Aceasta consideră că Elveţia poate recurge la limitarea calitativă a imigranţilor pentru cetăţenii Uniunii Europene, dar restricţiile cantitative sunt posibile doar pentru Bulgaria şi România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close