Antena 3 CNN Externe Restricţii de alimentare cu energie electrică în staţiunile bulgare de la Marea Neagră

Restricţii de alimentare cu energie electrică în staţiunile bulgare de la Marea Neagră

Restricţii de alimentare cu energie electrică în staţiunile bulgare de la Marea Neagră
Sursa foto: Foto: Video News
14 Aug 2010   •   11:57

Autorităţile bulgare au introdus, începând de vineri seara, restricţii de alimentare cu energie electrică pentru toate staţiunile de pe litoralul Mării Negre, unde se află aproximativ 300.000 de turişti, în majoritate străini, potrivitl Novinite.com.

Măsura a fost decisă după mai multe pene de curent de proporţii, provocate de consumul excesiv de energie electrică înregistrat în vara acestui an.

Distribuitorul de energie electrică bulgar EVN a avertizat că recordurile de consum din ultima perioadă au supraîncărcat reţeaua de distribuţie naţională, iar vârful de consum înregistrat joi seară pe litoralul bulgar a reprezentat aproape 20% din întreaga producţie a centralei nucleare de la Kozloduy.

Restricţiile, care afectează staţiunile de pe litoral şi oraşul Burgas, prevăd întreruperea alimentării timp de o oră la fiecare cinci ore de alimentare normală cu energie şi vor rămâne în vigoare până la reducerea consumului în zonă.

Una dintre cele mai grave pene de curent a fost înregistrată în iulie şi a durat aproape 48 de ore, determinând numeroşi turişti străini să părăsească Bulgaria. Compania naţională de electricitate NEK, care a început să înlocuiască segmente ale reţelei, a afirmat că penele sunt provocate nu numai de consumul excesiv determinat de temperaturile foarte mari, dar şi de extinderea unora dintre staţiuni şi lipsa totală de strategie a autorităţilor şi comunităţilor locale în ceea ce priveşte dezvoltarea reţelelor de distribuţie din zonă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close