Antena 3 CNN Externe Restricţii mai uşoare pentru românii din Florida. Masca nu este obligatorie, economia este deschisă

Restricţii mai uşoare pentru românii din Florida. Masca nu este obligatorie, economia este deschisă

Florida este unul din statele americane care au reuşit să menţină un echilibru între restricţii şi libertatea cetăţenilor. Şcoala a fost redeschisă încă din august anul trecut, iar elevii au putut să aleagă între orele online sau în sălile de curs. 

Restricţii mai uşoare pentru românii din Florida. Masca nu este obligatorie, economia este deschisă
Sursa foto: captura Antena 3
de Georgiana Adam    |    26 Mar 2021   •   15:16

În spaţiile publice, autorităţile îndemnă oamenii să poarte masca, dar nimeni nu este obligat să respecte această regulă. Relaxarea a făcut din Florida destinaţia preferată a tinerilor americani pentru vacanţa de primăvară. 

Pentru Statele unite ale Americii, Florida pare modelul de urmat pentru cei care aşteaptă ca viaţa să revină la ceea ce era înainte de pandemia de coronavirus. 

Regulile nu s-au schimbat foarte mult de la începutul pandemiei până astăzi. Acolo, autorităţile au mizat în schimb pe cartea recomandărilor cu privire la distanţarea socială. 

"În supermarketuri şi în majoritatea spaţiilor comerciale mari, angajaţii poartă mască. Au pe uşile de intrare afişe cu recomandarea purtării măştii. Din păcate, rămâne la nivelul de recomandare", spune Laura Corvin, o româncă din Florida.

"Aici şcolile sunt deschise, pentru cei care vor să le practice. Cei care nu vor au opţiunea pentru online, atât studenţi cât şi elevi. Magazinele, restaurantele, plajele sunt deschise", spune şi Ion Gîlice, român din Florida.

Relaxarea din Florida a transformat oraşele de pe malul oceanului, mai ales Miamiul, în cele mai căutate destinaţii de vacanţă pentru americani. 

Numărul turiştilor aflaţi în căutare de petreceri ca înainte de pandemie a crescut constant în ultimele zile, odată cu venirea primăverii.

"Mulţi localnici s-au plâns că nu ei, ci vizitatorii, ignoră orice precauţie şi periclitează sănătatea tuturor. Poliţa a făcut mai mult de 160 de arestări într-o singură săptămână, majoritatea legate de tulburarea ordinii publice", spune Laura Corvin, o româncă din Florida.

Există voci care spun că modelul adoptat în Florida este unul de succes. Rata mortalităţii este mai mică decât în alte state care au impus restricţii dure, potrivit Wall Street Journal. În schimb, autorităţile locale au preferat să menţină deschisă economia. 
 

×
Subiecte în articol: Florida restricţii
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close