Antena 3 CNN Externe Resturile MH17 oferă indicii despre racheta care a provocat DEZASTRUL aerian

Resturile MH17 oferă indicii despre racheta care a provocat DEZASTRUL aerian

Resturile MH17 oferă indicii despre racheta care a provocat DEZASTRUL aerian
Sursa foto: Foto: The NewYork Times
22 Iul 2014   •   13:27

Doi reporteri ai publicaţiei The New York Times au realizat fotografii la faţa locului cu mai multe părţi a ceea ce a mai rămas din fuselajul avionului doborât deasupra Ucrainei.
Acestea au fost analizate de Reed Foster, un expert militar american, care a oferit mai multe indicii legate de cauzele care au dus la prăbuşirea MH 17.

Este greu de determinat cu exactitate ce fel de proiectil a fost folosit, dar urmele par să fie provocate de un focos cu fragmentare al unei rachete SA-11, aceeaşi la care făceau referire oficialii americani că ar fi lovit cursa celor de la Malaysia Airlines.


Potrivit lui Foster, conturul de aluminiu şi dispersarea vopselei din jurul celor mai multe găuri indică faptul că şrapnele mici, cu mare viteză, au penetrat fuselajul din exterior. Acestea ar fi fost generate de o rachetă explodată în imediata apropiere a aparatului de zbor.
(1 si 2)

Rachetele de tip SA-11 au fost proiectate să distrugă ţinte militare aeriene, care zboară cu foarte mare viteză, la altitudini ridicate. Decât să lovească ţinta în mod direct, racheta interceptează aeronava vizată şi apoi se detonează în imediata apropiere, creând un nor de şrapnele.

Majoritatea orificiilor au cam aceeaşi dimensiune, iar fragmentele ucigaşe de metal au pătruns printr-un unghi frontal, menţionează Foster.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close