Antena 3 CNN Externe Reţea criminală, româno-columbiană, dezmembrată în Franța și în Spania. 9 femei au fost eliberate din sclavie

Reţea criminală, româno-columbiană, dezmembrată în Franța și în Spania. 9 femei au fost eliberate din sclavie

O amplă reţea româno-columbiană de prostituţie, care exploata femei pe întreg teritoriul Franţei şi avea baze în România şi la Barcelona, a fost dezmembrată marţi, după circa opt luni de anchetă.

Reţea criminală, româno-columbiană, dezmembrată în Franța și în Spania. 9 femei au fost eliberate din sclavie
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2021   •   15:48

În timpul operațiunii, autoritățile spaniole au destructurat organizația criminală, din care făceau parte dominicani, bolivieni, români și spanioli, potrivit presei străine.

Printre membrii rețelei infracționale se afla și un ofițer de poliție spaniol, care ar fi facilitat procedurile de azil ale femeilor, în schimbul favorurilor sexuale sau economice.

Potrivit poliției, la percheziții au fot găsite  6.873 de euro în numerar, 8,5 grame de cocaină, 27 de grame de marijuana, 6,6 grame de droguri LSD,  telefoane mobile, o mașină și diverse documente.

Au fost identificate 33 de victime, românce şi sud-americane cu vârste între 20 şi 40 de ani, ”dar credem că există mult mai multe” a declarat Elvire Arrighi, şefa Oficiului central pentru combatarea traficului de fiinţe umane (OCRTEH).

Membrii bandei criminale împărțeau câștigurile victimelor, care erau obligați să plătească și 180 de euro pe săptămână pentru cazare. 

Femeile exploatate erau disponibile 24 de ore pe zi, în fiecare zi a săptămânii, cu o singură pauză de două ore. Potrivit anchetatorilor, victimele erau de naționalitate columbiană și erau într-o situație vulnerabilă.

Acestea locuiau pe două etaje, alături de cei care le exploatau. Femeile erau ademenite prin anunțuri, postate pe rețelele de socializare, care ofereau locuri de muncă în cluburi de noapte. 

Ancheta a început în iunie 2020, după ce două prostituate columbiene au fugit din apartamentul din Montpellier în care erau reţinute. Ele l-au denunţat poliţiei pe gardianul lor, un marocan ce s-a dovedit că lucra pentru două reţele de prostituţie.

×
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close