Antena 3 CNN Externe O reţea de traficanţi de migranţi, printre care români, a fost destructurată în Franţa

O reţea de traficanţi de migranţi, printre care români, a fost destructurată în Franţa

O rețea de traficanți de migranți a fost destructurată în Franța. Era compusă din kurzi irakieni, români, pakistanezi şi vietnamezi.

O reţea de traficanţi de migranţi, printre care români, a fost destructurată în Franţa
Sursa foto: Getty Images/ Christopher Furlong
de Cerasela Stafie    |    23 Noi 2021   •   17:38

Polițiștii francezi au transmis că 15 traficanți din mai multe țări au fost arestați. Aceștia ar fi transferat sute de persoane din Franța în Anglia.

Migranții erau căutați în taberele din Grande-Synthe, în nordul Franţei, și transportați în Regatul Unit cu ambarcaţiuni. Acestea erau aduse in Franța din China, prin Turcia și Germania.

Ancheta în acest caz a început din octombrie 2020. Potrivit acesteia, rețeaua transporta “cel puţin 250 de persoane pe lună”, adică echivalentul a patru ambarcaţiuni de tip “Zodiac”, care pot transporta în jur de 60 de oameni.

Potrivit Oficiului Central pentru Reprimarea Imigraţiei Ilegale şi Angajării la Negru a Străinilor (OCRIEST), serviciu specializat în cadrul poliţiei franceze, traficanţii au strâns beneficii în valoare de circa 3 milioane de euro. Oamenii plăteau “pachete” de 6.000 de euro.

“Treptat, reţeaua s-a industrializat. Era o reţea de criminali căliţi şi organizaţi, datorită complicităţii unor şoferi, bancheri oculţi şi persoane ce detectau filtrele de poliţie”, a explicat pentru AFP Xavier Delrieu, şeful OCRIEST însărcinat cu ancheta desfăşurată de Parchetul din Dunkerque, nordul Franţei.

Cele 15 persoane au fost arestat marțea trecută, într-o operațiune în colaborare cu Raid (unitate de elită a poliţiei franceze) şi cu brigada anti-bande. Totodată, au fost confiscați aproximativ 40.000 de euro cash.

Atorităţile franceze au anunțat că, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 31.500 de tentative de trecere în Regatul Unit. Au fost salvate 7.800 de persoane, cifre care s-au dublat din luna august.

×
Subiecte în articol: retea traficanti migranti Franta arestari
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close