Antena 3 CNN Externe Rețea de trafic de persoane, destructurată de polițiștii români și britanici. Arestări la Luton și în România

Rețea de trafic de persoane, destructurată de polițiștii români și britanici. Arestări la Luton și în România

Peste o duzină de bărbați au fost arestați sub suspiciunea că făceau parte dintr-o rețea de trafic de persoane, care opera între România și Marea Britanie.

Rețea de trafic de persoane, destructurată de polițiștii români și britanici. Arestări la Luton și în România
Sursa foto: Itv.com
de Cerasela Stafie    |    31 Mar 2022   •   17:44

Șapte proprietăți din Luton au fost percheziționate, marți dimineață, de poliția din Bedfordshire, ca parte a unei operațiuni internaționale coordonate. Se crede că femeile din România erau forțate să se prostitueze în Anglia sau Scoția.

Au fost identificate un număr de potențiale victime, au transmis polițiștii britanici. Det Ch Insp Katie Dounias a spus că raidurile au fost ”ultima etapă a unei investigații îndelungate asupra unui grup infracțional suspectat că vizează tinerele vulnerabile”, scrie BBC.

Zece bărbați, cu vârsta între 20 și 30 de ani, au fost arestați în Luton, fiind suspectați de conspirație pentru trafic în scopul exploatării sexuale și plătirea serviciilor sexuale ale unei persoane forțate să se prostitueze. Alte patru au fost reținute în urma unor percheziții la 11 adrese din România. Au fost confiscate arme de foc, numerar și droguri, a spus poliția din Bedfordshire.

Operațiunea a implicat peste 100 de ofițeri din Bedfordshire, precum și polițiști de la Europol, Eurojust și România. Patru femei despre care se crede că au fost traficate în Marea Britanie au fost protejate și sprijinite de ofițeri și organizații caritabile special instruite.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close