Antena 3 CNN Externe Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit din Franţa

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit din Franţa

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit din Franţa
23 Aug 2018   •   13:40

Update: Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacul cu cuţit, care a fost comis joi într-o suburbie a Parisului, afirmând că unul din membrii săi este responsabil pentru incident, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Știrea inițială

Un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis o persoană şi a rănit grav alte două, joi, la Trappes (Yvelines), în vestul Parisului, după care a fost ”neutralizat” de către forţele de ordine, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP.

După fapte, atacatorul s-a baricadat într-un pavilion, iar forţe din cadrul Raid au intervenit şi l-au imobilizat, a precizat această sursă, fără să fie în măsură să spună dacă bărbatul era în viaţă.

Autorităţile încearcă să stabilească dacă acest atac ar putea să fie considerat terorist.

Situat la 30 de kilometri vest de Paris, Trappes este un oraş sărac, în mijlocul bogatului departament Yvelines. Jumătate dintre cei 30.000 de locuitori au vârsta sub 25 de ani, iar nivelul şomajului în localitate se apropie de 20%.

Guvernul a plasat oraşul pe lista celor 30 de cartiere ale ”recuceririi republicane”, implicând mijloace şi efective suplimentare pentru poliţie, potrivit news.ro.

 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Franta cutit atac
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close