Antena 3 CNN Externe Reţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă cu noi atentate în Europa şi SUA

Reţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă cu noi atentate în Europa şi SUA

Reţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă cu noi atentate în Europa şi SUA
de S.T.    |    04 Apr 2017   •   22:36

Reţeaua teroristă Stat Islamic a lansat, marţi, un apel la comiterea de atentate în Uniunea Europeană, în Statele Unite şi Rusia, numindu-l „idiot” pe preşedintele american, Donald Trump.

„Statele Unite se apropie de faliment, iar semnele dispariţiei sunt evidente pentru toată lumea. Nu există o dovadă mai mare în acest sens decât faptul că Statele Unite ale Americii sunt conduse de un idiot care nu ştie ce este Siria, ce este Irakul sau islamul”, a declarat Abi al-Hassan al-Muhajir, purtătorul de cuvânt al reţelei teroriste Stat Islamic, într-o înregistrare audio difuzată marţi.

Aceasta este prima înregistrare difuzată de Abi al-Hassan al-Muhajir după învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Într-un apel la comiterea de noi atentate adresat membrilor şi simpatizanţilor Stat Islamic din Statele Unite, Uniunea Europeană şi Rusia, Abu Hassan al-Muhajir a precizat: „Războiul nostru cu inamicul este unul la nivel global”.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din Irak, Siria, Libia şi Egipt, unde a proclamat un „califat”.

 

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close