Reuniune de urgenţă convocată de Macron în urma violenţelor din Paris. Ministrul de Interne invocă posibilitatea instaurării stării de urgenţă

02 Dec 2018   •   10:41
Reuniune de urgenţă convocată de Macron în urma violenţelor din Paris. Ministrul de Interne invocă posibilitatea instaurării stării de urgenţă

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a convocat, duminică dimineaţă, o reuniune de urgenţă la Elysée, la care vor fi prezenţi premierul Edouard Philippe, ministrul de Interne, Christophe Castaner, şi ”serviciile competente”, pentru a gpsi o soluţie, după violenţele extreme din ultimele zile de la protestele ”vestelor galbene”, care sâmbătă seara au dus la devastarea centrului Parisului şi arestarea a peste o sută de persoane. 

Reuniunea va avea loc imediat ce preşedintele francez va sosi de la summit-ul G20 din Argentina, transmite AFP.

Sâmbătă seara, când în centrul Parisului maşinile erau incendiate, Emmanuel Macron a declarat de la Buenos Aires că ”nu va mai accepta violenţa”. În opinia sa, aceasta ”nu are nimic de-a face cu exprimarea unei supărări legitime”, a ”vestelor galbene” care au protestat faţă de creşterea accizei la carburanţi şi a puterii de cumpărare scăzute.

Amploarea violenţelor, în urma cărora o sută de persoane au fost rănite, a determinat anularea vizitei premierului Edouard în Polonia, unde urma să participe la un summit pe tema schimbărilor climatice, scrie news.ro.

Parteneri
x close