Antena 3 Externe Reuniune G7 la Casa Albă, după invadarea Ucrainei de către Rusia

Reuniune G7 la Casa Albă, după invadarea Ucrainei de către Rusia

de Cerasela Stafie    |    24 Feb 2022   •   17:51
Reuniune G7 la Casa Albă, după invadarea Ucrainei de către Rusia
Sursa foto: Getty Images/ Alex Wong

Președintele american Joe Biden s-a întâlnit joi dimineață cu omologii săi Grupul celor Șapte pentru a stabili măsuri mai severe împotriva Rusiei, după ce președintele Vladimir Putin a lansat ceea ce liderul american a numit ”un război premeditat” împotriva Ucrainei.

Biden și colegii săi din G7 se străduiesc să răspundă la cel mai rău scenariu prin impunerea de sancțiuni dure Rusiei, care ar putea duce la creșterea prețurilor la benzină în Occident.

Întâlnirea virtuală dintre Statele Unite și aliații săi se desfășoară la Casa Albă. Grupul se pregătește să răspundă la ceea ce Biden, într-o declarație de miercuri seara, a numit ”un atac neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse” asupra Ucrainei.

Biden va anunța ”consecințele ulterioare pe care Statele Unite și aliații și partenerii noștri le vor impune Rusiei” mai târziu, joi, a transmis Casa Albă, scrie Reuters.

Președintele SUA a spus că Washington se va coordona și cu aliații NATO ”pentru a asigura un răspuns puternic, unit, care să descurajeze orice agresiune împotriva alianței”.

Grupul celor Șapte reprezintă un forum internațional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite ale Americii.

Reuniunea G7 s-a încheiat după mai bine de o oră, potrivit unui oficial de la Casa Albă. A rulat de la 16:17 ora României până la 17:27. Participanții la întâlnire, conform Casei Albe, au fost:

Președintele american Joe Biden
Cancelarul german Olaf Scholz al Germaniei
Prim-ministrul Justin Trudeau al Canadei
Președintele Emmanuel Macron al Franței
Prim-ministrul Mario Draghi al Italiei
Prim-ministrul Kishida Fumio al Japoniei
Prim-ministrul Boris Johnson al Regatului Unit
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului European Charles Michel
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close