Antena 3 CNN Externe Reuniunea de la Berlin privind conflictul din Ucraina s-a încheiat fără rezultate concrete

Reuniunea de la Berlin privind conflictul din Ucraina s-a încheiat fără rezultate concrete

Reuniunea de la Berlin privind conflictul din Ucraina s-a încheiat fără rezultate concrete
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Aug 2014   •   08:52

Reuniunea de la Berlin privind conflictul din Ucraina, la care au participat miniştrii de externe din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, s-a încheiat fără rezultate concrete, deşi s-au înregistrat mici „progrese”.

A fost „o discuţie dificilă, dar cred şi sper că am făcut progrese în anumite puncte”, a declarat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, la finalul reuniunii.

Şeful diplomaţiei germane a mai precizat că participanţii la tratative vor raporta acum rezultatele întrevederii şefilor de stat şi de guvern din ţările lor, urmând ca luni sau marţi să se decidă „sub ce formă vor continua discuţiile”, informează AFP şi reuters, citate de Agerpres.

Steinmeier nu a menţionat asupra căror puncte s-au înregistrat progrese în timpul discuţiilor, spunând doar că printre problemele abordate s-au numărat „ameliorarea şi optimizarea actualelor controale ineficiente la frontiera ruso-ucraineană”, etapele de parcurs către o posibilă încetare a focului sau ajutoarele umanitare.

„Obiectivul este să facem tot posibilul pentru ca armele să tacă în Ucraina şi să evităm producerea de noi victime”, a explicat Steinmeier, singurul care a oferit declaraţii la finalul reuniunii din capitala Germaniei.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close