Antena 3 CNN Externe Când va reveni viața la normal, după pandemia COVID-19? Răspunsul la întrebarea care stă pe buzele tuturor

Când va reveni viața la normal, după pandemia COVID-19? Răspunsul la întrebarea care stă pe buzele tuturor

Mulţi dintre noi se întreabă când se va sfârşi pandemia. Răspunsul ține cont de rata vaccinării, în condițiile în care specialiști precum Anthony Fauci au sugerat că va fi nevoie de o acoperire de 70%-85% a populației, pentru ca lucrurile să revină la normal.

Când va reveni viața la normal, după pandemia COVID-19? Răspunsul la întrebarea care stă pe buzele tuturor
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   16:05

O analiză din străinătate arată că Israelul, țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se îndreaptă deja spre o acoperire de 75% în doar două luni, SUA va atinge pragul de Anul Nou 2022, iar China peste şapte ani, scrie presa străină.

Cât priveşte România, dacă se va menţine rata actuala rată a vaccinării, noi vom atinge pragul de 75% în 2,6 ani, Franța în 3,9 ani, Italia în 2,8 ani, Spania în 3,1 ani, Germania în 3,2 ani, iar Canada în 9,7 ani.

Totuşi, ritmul se poate accelera pe măsură ce vor fi disponibile mai multe vaccinuri. Unele dintre cele mai mari centre de producere a vaccinurilor din lume, din India și Mexic, abia au început producția. 

Peste 8,5 miliarde de doze de vaccin au fost contractate de țări prin intermediul a peste 100 de acorduri. Doar o treime din țări și-au început chiar campaniile de vaccinare.

În comunitatea științifică, există definiții contradictorii pentru momentul în care se realizează imunitatea de grup. Unii speciliști cred că acest lucru ar putea începe cu mult înainte ca 75% dintre oameni să fie complet vaccinați. 

Alții îl definesc ca fiind momentul în care focarele nu se mai susțin. De exemplu, chiar dacă există o mulțime de cazuri într-o comunitate nevaccinată, imunitatea restului împiedică răspândirea bolii.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: pandemie Anthony Fauci

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close