Antena 3 CNN Externe Revista presei. Arestări la summitul G20. Obama, acuzat că a încălcat protocolul cu Regina. Protestatarii merg la reuniunea NATO

Revista presei. Arestări la summitul G20. Obama, acuzat că a încălcat protocolul cu Regina. Protestatarii merg la reuniunea NATO

Revista presei. Arestări la summitul G20. Obama, acuzat că a încălcat protocolul cu Regina. Protestatarii merg la reuniunea NATO
Sursa foto: ziare
03 Apr 2009   •   06:22
Ministrul de Externe al Israelului, anchetat de poliţie

Poliţia din Ierusalim l-a interogat pe ministrul de Externe Avigdor Lieberman, pentru mai mult de şapte ore sub suspiciunea de luare de mită şi spălare de bani.
Ultranaţionalistul Lieberman, care şi-a susţinut nevinovăţia, a devenit ministru mari, când Binyamin Netanyahu a depus jurământul ca premier. Retorica sa anti-arabă a alarmat lumea arabă şi pe palestinieni, scrie The Times.


Arestări la summitul G20

Poliţia britanică a arestat zeci de protestatari în acţiunile care au avut loc contra anarhiştilor ce au mărşăluit contra summitului G20 de la Londra. Numărul de arestaţi a trecut de 100 pe măsură ce ofiţerii îi căutau pe cei ce au vandalizat sediul Royal Bank of Scotland, a calculat Independent.
Peste 80 de persoane au fost arestate în cele două clădiri, iar joi, Scotland Yard a mai făcut 22 de arestări.


Fostul guvernator de Illinois, acuzat oficial

Fostul guvernator de Illinois Rod Blagojevich a fost acuzat de corupţie, inclusiv încercarea de vânzare a postului de senator ce a fost deţinut de preşedintele Barack Obama, au declarat procurorii, citaţi de Reuters.
Democratului de 52 de ani i s-au găsit 16 capete de acuzare. El era la al doilea mandat când a fost demis, acum nouă săptămâni, urmare a scandalului din decembrie anul trecut.
Alături de el, la tribunal vor mai ajunge fratele său, doi consilieri şi doi oameni de afaceri.
Blagojevich, care a pretins că nu a făcut nimic ilegal şi că este o victimă politică, a promis că se va apăra în tribunal.


Proteste pentru summitul NATO

Zeci de mii de demonstranţi s-au adunat în cele două oraşe germane şi în Strasbourg pentru a se pregăti de protestele pentru summitul aniversar NATO. 28 de lideri mondiali sunt aşteptaţi la summitul de două zile ce debutează vineri, scrie Scotsman.
Într-o încercare de a preveni violenţele, Franţa a reintrodus temporar controlul la graniţă cu vecinii săi.


Venezuela vrea deţinuţii de la Guantanamo

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez declară că este dispus să accepte prizonieri de la centrul de detenţie de la Guantanamo, pe care liderul SUA a promis să o închidă.
Chavez a mai declarat că speră ca Statele Unite să înapoieze Cubei pământul pe care este localizată baza navală, arată un comunicat de presă al guvernului.
?Nu am avea probleme în primirea unei fiinţe umane?, declara Chavez pentru Al Jazeera TV, relata CNN.
SUA a obţinut baza Guantanamo în 1903, după ce Spania a capitulat în războiul cu America, din 1898.


Camera reprezentanţilor aprobă planul de buget de 3,45 trilioane de dolari

Camera reprezentanţilor din SUA a aprobat planul brut al bugetului pentru anul fiscal ce începe pe 1 octombrie, pentru un total de 3,45 trilioane de dolari, în vreme Senatul lucrează la propriul buget.
Actul aprobat cu 233 la 196 de voturi, republicanii votând în bloc contra schiţei democrate de buget. Cheltuielile aprobate sunt cu circa 100 miliarde de dolari mai mici decât ceruse iniţial Casa Albă, dar include iniţiativele importante ale lui Obama legate de energie, educaţie şi sănătate, aminteşte Fox News.
Republicanii au argumentat că bugetul ?cheltuieşte prea mult, taxează prea mult şi împrumută prea mult? pentru programe inutile şi au cerut reduceri fiscale pentru a-i ajuta pe americani să facă faţă economiei în criză.



Obama, acuzată de încălcarea protocolului

Michelle Obama este acuzată că a încălcat protocolul după ce a îndrăznit să o atingă e regina Marii Britanii, Elizabeth II. Cele două s-au întâlnit la Palatul Buckingham, iar monarhul britanic şi-a pus mâna în jurul mijlocului primei doamne, pe când vorbeau despre înălţime, după cum se pare. Drept răspuns soţia preşedintelui american a cuprins-o şi ea cu mâna pe regină, ceea ce este considerat încălcare a protocolului, transmite AFP.
Cu toate acestea, deoarece a avut un impact atât de puternic a fost scutită de criticile foarte dure ale presei, de care s-au ?bucurat? ?delincvenţii? anteriori.
De exemplu premierul australian Paul Keating a fost numit "şopârla din Oz" după ce a făcut acelaşi gest în 1992.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: summit G20 michelle obama
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close