Antena 3 CNN Externe Revista presei. Armata turcă a intrat în nordul Irakului. ONU: Evenimentele din Kîrgîzstan au fost ?orchestrate şi bine planificate?

Revista presei. Armata turcă a intrat în nordul Irakului. ONU: Evenimentele din Kîrgîzstan au fost ?orchestrate şi bine planificate?

Revista presei. Armata turcă a intrat în nordul Irakului.  ONU: Evenimentele din Kîrgîzstan au fost ?orchestrate şi bine planificate?
17 Iun 2010   •   04:51

Rusia oferă Turciei sisteme de rachete

Rusia va oferi Turciei sisteme de rachete S300 în cadrul unei licitaţii pentru a livra sisteme de apărare aeriană pentru Ankara, anunţa exportatorul rus de armament.
Astfel, Moscova speră să vândâ Turciei şi sistemul de rachete S400.

"Arma turcă are mare nevoie să achiziţioneze sisteme de rachete S-300 şi S-," arăta şeful Rosoboronexport Anatoli Isaikin, citat de RIA Novosti. La licitaţie vor participa şi companii străine. Până acum Turcia a cumpărat armament în special de la aliaţii NATO.

Rusia a suspendat livrarea sistemului S-300 către Iran din cauza sancţiunilor ONU.

 

 

Israel ar putea judeca un soldat pentru crime comise în timpul războiului din Gaza

Armata israeliană analizează posibilitatea acuzării unui soldat suspectat că a împuşcat două femei care fluturau steaguri albe, în timpul războiului din Gaza, a anunţat armata.

Dacă sunt aduse acuzaţii, acesta ar fi primul caz de judecare a unui soldat israelian pentru uciderea civililor în timpul războiului de 22 de zile, care a fost lansat în decembrie 2008 şi în urma căruia au murit circa 1400 palestinieni, scrie AFP.

Grupul israelian pentru apărarea drepturilor omului B'tselem, care a raportat prima oară crimele, susţine că soldatul a deschis focul fără a fi provocat asupra unui grup de circa 30 de civili, ucigându-le pe Riyeh Abu Hajaj, 64 de ani, şi fiica sa Majda Abu Hajaj, 37 de ani.

Armata a confirmat că poliţia militară a finalizat ancheta şi dosarul a fost transferat procuraturii militare pentru analiză.

Armata a refuzat să ofere până acum detalii despre caz.

 

 

SUA extinde sancţiunile contra Iranului  

Statele Unite extinde sancţiunile contra Iranului de teama ambiţiilor sale nucleare. Washington arăta că persoanele şi instituţiile vizate ajută Iranul să dezvolte programul său nuclear.

Acesta este primul pas în implementarea sancţiunilor adoptate de Consiliul de Securitate al ONU.
Sancţiunile americane interzic companiile americane sau persoanelor să facă coomerţ cu cei aflaţi pe lista neagră. Sancţiunile îngheaţă, de asemenea, toate activele aflate sub jurisdicţia SUA, explică BBC News.

Uniunea Europeană va anunţa sancţiunile sale în urma summitului de joi.

 

 

 ONU: Evenimentele din Kîrgîzstan au fost ?orchestrate şi bine planificate?

ONU a găsit dovezi ale unei intenţii criminale în spatele haosului din Kîrgîzstan ce a dus la moartea a sute de persoane şi a redus la ruine cel de-al doilea oraş al ţării, iar 100.000 etnici uzbeci au fost nevoiţi să se refugieze.

Declaraţia ONU că luptele au fost "orchestrate, bine planificate şi direcţionate" ? declanşate de grupuri organizate mascate- susţine afirmaţiile guvernului că atacatori angajaţi au distus Oş, trăgând atât în kîrgîzi cât şi în uzbeci pentru a aprinde spiritele, arată FOX News.

Liderii interimari din Kîrgîzstan au acuzat apropiaţii fostului preşedinte de organizare revoltei- cele mai grave violenţe etnice din Asia Centrală în 20 de ani.

 

 

Armata turcă a intrat în nordul Irakului

Turcia a trimis sute de trupe de elită în nordul Irakului, miecuri, pentru a urmări gherila kurdă, în cadrul unei operaţiuni ce va creşte tensiunile cu regiunea semiautonomă kurdă.

Soldaţii au ucis patru rebeli care au fugit după eşuarea unui atac asupra unei unităţi turce lângâ graniţă, arăta armata. De asemenea, preciza că trupele vor rămâne în nordul Irakului, relata MSNBC News.

Armata a efectuat în mod repetat atacuri aeriene şi terestre asupra bazelor rebelilor kurzi din nordul Irakului. Ultima incursiune importantă a avut loc în februarie 2008,când mii de forţe terestre au organizat o ofensivă de o săptămână.

Armata arăta pe siteul său că unităţile sale au intrat 3 km pe teritoriu irakian.

 Antena3.ro

 

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close