Antena 3 CNN Externe Revista presei. Atentat cu bombă la Atena. Israel acuză palestinienii de blocarea păcii. Casa Albă neagă umilirea premierului israelian în SUA

Revista presei. Atentat cu bombă la Atena. Israel acuză palestinienii de blocarea păcii. Casa Albă neagă umilirea premierului israelian în SUA

Revista presei. Atentat cu bombă la Atena. Israel acuză palestinienii de blocarea păcii. Casa Albă neagă umilirea premierului israelian în SUA
Sursa foto: publicatii internationale
29 Mar 2010   •   05:25
Un mort şi un grav rănit în urma exploziei unei bombe în Atena


Un adolescent în vârstă de 15 ani şi-a pierdut viaţa şi alte două persoane au fost rănite duminică seara în urma exploziei unei bombe amplasate în faţa Şcolii de formare a funcţionarilor, situată în vestul capitalei Greciei.
Sora în vârstă de 10 ani a adolescentului a fost grav rănită în timp ce mama lor a fost doar uşor afectată de explozie, transmite BBC News.
Bomba - de mare putere - a explodat la 22h50 /19h50 GMT/, în cartierul popular Patissia al Atenei. Bărbatul a fost ucis pe loc.
Poliţia arăta că familia, toţi afgani, se pare că se plimba în zonă în momentul exploziei.




Israel acuză palestinienii de blocarea păcii


Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a înfuriat Washington cu planurile sale de a extinde coloniile din Ierusalimul de Est, i-a acuzat pe palestinieni că blochează eforturile de pace americane.
Declaraţiile sale au venit pe fondul anunuţului palestinienilor că refuză să organizeze discuţii indirecte fără o îngheţare completă a activităţii de colonizare şi după creşterea violenţelor din Fâşia Gaza, scrie AFP.
"Continuăm să vedem că palestinienii îşi întăresc poziţiile. NU demonstrează semne de moderare," arăta Netanyahu la şedinţa de guvern,
Preşedintele palestinian Mahmud Abbas refuzat orice negocieri până la oprirea construcţiilor în teritoriile ocupate de Israel, poziţie susţinută şi de Liga Arabă.



Casa Albă neagă că premierul israelian ar fi fost umilit în timpul vizitei în SUA

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a fost supus nici unui afront în timpul vizitei la Casa Albă, a declarat, duminică, principalul consilier al preşedintelui american, Barack Obama.
Netanyahu a fost primit marţi seara de Obama, în absenţa camerelor de luat vederi, într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări trec printr-o criză provocată de decizia Israelului de a construi noi locuinţe în Ierusalimul de Est.

"Nu a fost vorba despre o vizită protocolară, nu a avut loc o ceremonie. A fost o reuniune de lucru, o reuniune de lucru între prieteni", a spus David Axelrod, citat de Business Week.

"Nu a existat nici o dorinţă de a-i aduce un afront. Israelul este o ţară apropiată, dragă inimii şi valoroasă pentru Statele Unite. Un aliat important. Această legătură este solidă", a adăugat el.

Axelrod a afirmat însă că, "uneori, prietenia constă într-o exprimare abruptă".

La două zile după întâlnirea de la Casa Albă, Netanyahu a afirmat că în cursul discuţiilor cu Obama au fost înregistrate progrese. La rândul său, Casa Albă a precizat că întâlnirea a fost "cinstită" şi "directă", iar preşedintele american i-a cerut premierului israelian să ia măsuri pentru a construi o relaţie de încredere cu palestinienii.





Sancţiunile contra Iranului, prioritatea G8

Programul nuclear iranian este o " preocupare critică" şi va fi în fruntea agendei întâlnirii mintrilo de externe din G8, luni, care se vor întâlni să discute securitatea globală, anunţat ministrul canadian de externe.
Lawrence Cannon sublinia că va face presiuni pentru sancţiuni mai dure contra Iranului, la întâlnirea de la Gatineau, Quebec, explică AP.
Rusia încă sprijină calea diplomatică de a rezolva disputa privind programul nuclear al Iranului, dar posibilitatea de a sancţiona Teheranul nu poate fi exclusă, declara preşedintele rus Dmitri Medvedev, în mesajul său către participanţii la conferinţa statelor din Liga Arabă.
"Suntem convinşi că sancţiunile nu sunt calea optimă. Dar, în acelaţi timp, un asemenea scenariu nu poate fi exclus. Noi credem că rezolvarea problemei nucleare iraniene trebuie realizată exclusiv prin metode politico-diplomatice în strictă concordanţă cu Carta ONU," sublinia Medvedev.
El arăta că orice sancţiuni "trebuie bine calculate şi să nu fie îndretate spre populaţia civilă."
Într-un mesaj separat, ambasadorul rus la Teheran, a descris relaţia dintre Moscova şi Teheran ca fiind "excelentă". El arăta că Moscova lărgeţte şi intensifică relaţiile cu preşedintele Mahmoud Ahmadinejad, dar şi cu viitoarele guverne iraniene.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close