Antena 3 CNN Externe Revista presei. Atentatorul de Crăciun furnizează informaţii. Misionarii SUA din Haiti, acuzaţi de răpire. Toyota cheltuieşte 2 miliarde dolari pentru rechemări

Revista presei. Atentatorul de Crăciun furnizează informaţii. Misionarii SUA din Haiti, acuzaţi de răpire. Toyota cheltuieşte 2 miliarde dolari pentru rechemări

Revista presei. Atentatorul de Crăciun furnizează informaţii. Misionarii SUA din Haiti, acuzaţi de răpire. Toyota cheltuieşte 2 miliarde dolari pentru rechemări
Sursa foto: revista presei
05 Feb 2010   •   04:46


Atentatorul de Crăciun: Cleric mi-a spus să arunc avionul în aer

Suspectul în atentatul de Crăciun de la Detroit a declarat autorităţilor că clericul yemenit Anwar al-Awlaki i-a cerut să execute atacul.
Umar Farouk Abdulmutallab, nigerianul de 23 de ani acuzat de terorism, a început să coopereze cu FBI de circa o săptămână după ce a refuzat mai mult timp să vorbească. Recent însă i s-a permis să discute cu familia, ce l-a convins să dea informaţii americanilor. Astfel, agenţii au primit date despre contactele sale din Yemen şi filiala al Qaeda, informează CBS News.
Cooperarea lui Abdulmutallab este importantă deoarece oficialii doresc informaţii despre al-Awlaki ce să poată ajuta la capturarea sau uciderea acestuia. Al-Awlaki este unul din cei mai prolifici ?angajatori ? ai al Qaedar şi are legătură cu atentatele de la 11 septembrie, tentativa lui Abdulmutallab dar şi carnagiul de la Fort Hood din noiembrie, când un militar american şi-a ucis 13 colegi.





Parlamentarii britanici trebuie să returneze deconturi nejustificate de 1,5 milioane euro

Auditorul care a analizat cheltuielile nejustificate ale parlamentarilor britanici, Thomas Legg, a declarat că mai mult de jumătate dintre membrii legislativului au solicitat sume excesive sau nepotrivite.
Astfel, circa 390 de membri ai Camerei Comunelor sunt nevoiţi să returneze sume în valoare de circa 1,3 milioane de lire (aproape 1,5 milioane de euro), relata The Guardian.
Potrivit lui Legg, cultura deferenţei este cea care a condus la scandalul izbucnit vara trecută, deoarece oficialii au fost prea timizi să respingă solicitările excesive ale parlamentarilor, printre acestea numărându-se cheltuieli pentru filme porno, îngrăşăminte de cal sau un adăpost ornamental pentru raţe.
Premierul Gordon Brown trebuie să returneze 12.000 de lire (aproape 14.000 de euro), constând în special în cheltuieli excesive cu o servitoare.
În prezent, o comisie independentă lucrează la noi reguli care să guverneze cheltuielile aleşilor.
Ancheta a stabilit că între anii 2004 -2009, din cei 55,5 milioane cheltuiţi, 390 parlamentari au primit directive să returneze suma de 1,3 milioane de lire. Suma a fost redusă ulterior la 1,12 milioane după apeluri ale parlamentarilor.

Misionarii SUA din Haiti, acuzaţi de răpire


Cei zece misionari americani arestaţi în Haiti au fost acuzaţi de răpire şi asociere criminală pentru că au încercat să scoată ilegal unii copii din ţară. După anunţarea acuzaţiilor, procurorul a arătat americanilor că dosarul va fi prezentat unui judecător. Acesta poate decide fie eliberarea acuzaţilor, fie continuarea arestului pentru investigaţii ulterioare, scrie Reuters.
Aceştia au fost arestaţi săptămâna trecută la graniţa cu Republica Dominicană când au încercat să treacă frontiera cu un autobuz cu 33 de copii de care au zis că sunt orfani după cutremurul din12 ianuarie. Autorităţile haitiene au arătat că grupul nu avea documentele necesare pentru a scoate copiii din ţară.




Toyota cheltuieşte 2 miliarde dolari pentru rechemările în service


Toyota a estimat că la nivel mondial costul rechemărilor în service anunţate recent va fi de circa 2 miliarde de dolari. Cu toate acestea, compania anunţat că îşi majorează estimările de câştig pe aces an, scrie CNN.
Constructorul japonez a rechemat în service peste opt milioane de autoturisme, din cauza riscului de blocare a pedalei de acceleraţie, dar şi a altor probleme.

Peste jumătate din costuri se vor datora cheltuielilor cu repararea maşinilor defecte, în timp ce partea rămasă din costuri va rezulta din scăderea vânzărilor şi valoarea redusă a maşinilor în leasing.
Compania a calculat că va pierde circa 100.000 de maşini noi în vânzări din cauza problemelor înregistrate.





Poliţistă franceză, judecată pentru că a purtat voalul islamic

O angajată a forţelor din ordine din Paris, care a fost suspendată pentru că a purtat un voal islamic la muncă, va apărea în faţa unei comisii de disciplină. Acest caz apare pe fundalul controversatului efort al guvernului francez de a interzice purtarea voalului islamic complet.
Nora B. a fost supendată în noiembrie 2009 de poliţia din Paris după ce a fost criticată de mai multe ori de superiori pentru că purta voalul islamic la muncă, explică AFP.
Legislaţia franceză, ce garantează o separaţie stictă între biserică şi stat, interzice funcţionarilor să poarte simboluri sau haine religioase epatante la muncă.






Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close