Antena 3 CNN Externe Revista presei. Boloni a demisionat de la Standard Liege. Ucraina analizează participarea României la scutul antirachetă. Rusia nu vrea pedepsirea aspră a Iranului.

Revista presei. Boloni a demisionat de la Standard Liege. Ucraina analizează participarea României la scutul antirachetă. Rusia nu vrea pedepsirea aspră a Iranului.

Revista presei. Boloni a demisionat de la Standard Liege. Ucraina analizează participarea României la scutul antirachetă. Rusia nu vrea pedepsirea aspră a Iranului.
Sursa foto: ziare
11 Feb 2010   •   05:20

Ucraina analizează urmările participării României la scutul antirachetă

Ministerul ucrainean de Externe analizează consecinţele deciziei României de a primi pe teritoriul său elemente ale scutului american antirachetă, pentru securitatea sa şi cea regională, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Serhii Saienko.
"Analiştii ucraineni analizează cu atenţie efectele posibile ale acestei decizii atât pentru statul nostru, cât şi pentru securitatea regională în general", arăta acesta, citat de Radio Ucraina.
Ministerul Afacerilor Externe doreşte discutarea în detaliu a tuturor aspectelor pe care această decizie le presupune şi obţinerea unor explicaţii relevante în timpul viitoarelor consultări cu toate părţile implicate.
" Ca ţară vecină cu România, nu putem ignora planurile mobilizării unui nou scut antirachetă lângă graniţele noastre şi, mai mult, mobilizarea de elemente în apele Mării Negre", a subliniat Saienko.
Potrivit acestuia, partea ucraineană nu neagă dreptul fiecărui stat de a decide asupra propriilor probleme de securitate, inclusiv prin măsuri menite să combată terorismul nuclear.




Rusia nu vrea pedepsirea aspră a Iranului

Orice nouă sancţiune contra Iranului ar trebui să ducă spre o întărire a regimului de nonproliferare, consideră un viceministru rus de Externe, semnalizând astfel că Moscova nu va sprijini acţiuni punitive puternice contra Teheranului, consideră RIA Novosti.
"Partea rusă crede că sancţiunile, când şi dacă Consiliul de Securitate al ONU ia o decizie, ar trebui să urmărească întărirea regimului de nonproliferare nucleară," declara Serghei Riabkov . Acesta sublinia că ruşii vor considera ca neadecvată orice tentativă de a promova o rezoluţie care depăşeşte acest mandat.
De asemenea, arăta că orice act ar trebui să lase loc de negocieri şi soluţii diplomatice la problema nucleară iraniană.



Boloni a demisionat de la Standard Liege


Laszlo Boloni a demisionat din funcţia de antrenor al campionilor belgieni Standard Liege, a anunţat clubul pe siteul personal. ?Având în vedere actuala poziţie a echipei, Laszlo Boloni şi-a prezentat demisia , miercuri, din funcţia de antrenor al echipei. Contractul său a fost încheiat prin consensul părţilor", preciza clubul.
Boloni a sosit la formaţie în iulie 2008 după ce fostul portar belgian Michel Preud'homme a condus Standard la primul titlu din ligă în 25 de ani- Succesele au continuat, sezonul trecut, românul reuşind dubla cupa-campionat şi un loc în Champions League, aminteşte AFP.

Norocul s-a oprit aici însă. Eliminată din Liga Campionilor în faza grupelor, ca şi din Cupa Belgiei, echipa este acum la 19 puncte de liderii campionatului.


Israel bombardează Sudul Fâşiei Gaza

Avioane israeliene au atacat ţine de lângă graniţa egipteană în sudul Fâşiei Gaza, aproape de oraşul Rafah, au anunţat martori palestinieni şi surse din organele de forţă. Avioane de luptă au lansat o bombă asupa unui tunel de contrabandă, pentru ca apoi să atace şi să distrugă o locaţie folosită anterior ca aeroport.
Nu au fost raportate victime urmare a acestor atacuri, explică Xinhua.
Marţi, o rachetă trasă dinspre Gaza a aterizat în Israel.




Judecător haitian a eliberat americanii acuzaţi de răpirea unor copii

Un judecător haitian a decis să îi elibereze pe cei 10 misionari americani acuzaţi de răpirea unor copii din Haiti. Oficialul a apreciat că aceştia "nu aveau intenţii criminale" când au încercat să scoata copiii din ţară.
Americanii erau acuzaţi de răpirea a 33 de copii pe care ar fi încercat să îi scoată din ţară fără documente. Ei au susţinut că era o misiune umanitară menită a salva orfanii după cutremurul din 12 ianuarie din insulă, scrie CBS News.
Totuşi, cel puţin 20 din cei 33 de copii aveau părinţi în viaţă. Unii dintre părinţi au declarat ulterior că au înmânat de bunăvoie copiii deoarece li s-a promis că aceştia vor fi educaţi în Republica Dominicană şi li se vor permite vizitele.
Guvernele american şi cel haitian însă achetează grupul de baptişti nefiind pe deplin convinşi de nevinovăţia lor







Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close