Revista presei. Buffet şi Gates cer bogaţior să cedeze 50% din averea lor. Kremlinul vrea să întărească legăturile economice cu Statele Unite

22 Iun 2010   •   05:04
Revista presei. Buffet şi Gates cer bogaţior să cedeze 50% din averea lor. Kremlinul vrea să întărească legăturile economice cu Statele Unite

Warren Buffet şi Bill Gates fac un apel la bogaţii lumii să cedeze 50% din averea lor

 

Warren Buffet şi Bill Gates revoluţionează domeniul acţiunilor umanitare: ei vor să-i convingă, unul câte unul, pe cei 400 de miliardari din clasamentul Forbes să-şi aloce 50% din averi combaterii foametei sau sida. Astfel s-ar putea câştiga 600 de miliarde de dolari, scriu Find Tut şi Daily Tell.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut chiar mai mult: el a cedat 95% din avere, estimată la 53 de miliarde de dolari, fundaţiei pe care o are cu soţia sa, Melinda, şi care luptă pentru sănătatea populaţiilor din ţările din Sud, împotriva malariei şi a sida ori pentru alfabetizare.

Warren Buffet (47 miliarde de dolari), patron al grupului de investiţii Berkshire Hathaway, este unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Şi el a renunţat la 99% din avere, fondurile fiind destinate îndeosebi Fundaţiei Gates. Întrebat încă din 1986 de revista Fortune dacă dorea să-şi lase toate miliardele copiilor săi, el a răspuns că în niciun caz!

Gates şi Buffet (al doilea şi respectiv al treilea din cei mai bogaţi oameni din lume) consideră că urmaşilor lor le vor fi mai mult decât suficienţi 1-5% din bani pentru a trăi confortabil. Ei cred că imensa majoritate a averii lor trebuie să revină omenirii în suferinţă. În ultima sa ediţie, revista Fortune prezintă incredibila iniţiativă a celor doi miliardari americani. De un an, ei se întâlnesc regulat cu cei mai bogaţi americani (George Soros, Oprah Winfrey, Ted Turner sau Michael Bloomberg). Împreună, cele mai bogate 400 de familii din Statele Unite din celebrul clasament Forbes totalizează 1 200 miliarde de dolari. Warren Buffet, Bill şi Melinda Gates au ajuns la o concluzie matematică: 'Dacă fiecare din aceşti milionari acceptă să-şi doneze jumătate din avere unor opere de binefacere, în timpul vieţii sau după moartea lor, am ajunge la o sumă imensă.' Unii din prietenii lor, cum ar fi Eli Broad, cofondator al societăţii imobiliare Kaufman&Broad, sau fostul patron al Cisco Systems, John Morgridge, au acceptat deja să-şi doneze o parte din avere.

Primul miliardar vizat este David Rockefeller, moştenitorul unei averi imense.

 

 

Kremlinul vrea să întărească legăturile economice cu Statele Unite

 

Kremlinul vrea să dea un nou elan relaţiilor sale cu Washingtonul întărind cooperarea în economie şi în înaltele tehnologii cu ocazia vizitei în Statele Unite a preşedintelui rus Dmitri Medvedev, a indicat luni consilierul său diplomatic.

Medvedev va vizita miercuri Silicon Valley şi birourile grupurilor Twitter, Cisco, Apple şi Yandex, şi se va întâlni cu conducerea Universităţii Stanford, arată Business Week.

Dmitri Medvedev a făcut din inovaţie una dintre priorităţile Rusiei şi a lansat construcţia la Skolkovo a unui 'oraş al inovaţiei', răspuns rus la Silicon Valley. Joi, preşedintele rus va avea convorbiri cu omologul său american Barack Obama, precum şi cu responsabili ai Camerei Reprezentanţilor şi Senatului. Ratificarea tratatului de dezarmare nucleară START, problemele scutului antirachetă precum şi situaţia din Iran, Kârgâzstan, Afganistan şi Coreea de Nord vor fi pe ordinea de zi.

  

 Medvedev va verifica online îndeplinirea ordinelor

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ar putea urmări online modul cum sunt îndeplinite ordinele sale, arăta un consilier prezidenţial.

"Înainte de finalul anului 2010, va apărea un program software ce va permite să vedem online cum sunt îndeplinite ordinele prezidenţiale," declara Konstantin Couicenko, citat de RIA Novosti.

El preciza că va fi uşor de identficat ce oficiali sfidează sau nu îndeplinesc ordinele.

Luni, Medvedev a cerut guvernului să facă o listă cu oficialii care nu au îndeplinit cerinţele sale la timp. Sistemul prezidenţial de monitorizare este parte a unei campanii mai largi de eliminare a corupţiei.

 

Antena3.ro

x close