Antena 3 CNN Externe Revista presei. Bulgaria cumpără avioane F-16 la second-hand din SUA. Preoţii austrieci vor abolirea regulii celibatului.

Revista presei. Bulgaria cumpără avioane F-16 la second-hand din SUA. Preoţii austrieci vor abolirea regulii celibatului.

Revista presei. Bulgaria cumpără avioane F-16 la second-hand din SUA. Preoţii austrieci vor abolirea regulii celibatului.
30 Iun 2010   •   04:17

 

Bulgaria ar putea cumpăra avioane F-16 în uz de la Statele Unite

 

Ministrul bulgar al Apărării, Aniu Anghelov, a discutat la Washington cu secretarul Forţelor Aeriene americane, Michael Donley, despre posibilitatea ca Bulgaria să achiziţioneze avioane de vânătoare în uz F-16 de la Statele Unite, relatează site-ul Novinite.com.

"Am avut discuţii despre o analiză preliminară a condiţiilor în care Bulgaria poate cumpăra avioane în uz F-16", a afirmat, după întrevedere, Nikolai Milkov, secretar permanent în Ministerul bulgar al Apărării., citat de agenţia Novinite.

Luna trecută, Anghelov făcuse declaraţii neoficiale privind iniţierea unui proiect de către Ministerul Apărării în vederea cumpărării de avioane de vânătoare noi.

Argumentele majore în Bulgaria împotriva semnării unui contract de cumpărare a unor avioane F-16 se referă la faptul că este vorba despre aeronave în uz. Însă este încă prea devreme pentru a şti cu siguranţă ce furnizor va alege Bulgaria pentru a-şi moderniza aviaţia militară, au apreciat surse din Ministerul Apărării.

Anghelov şi Donley au discutat la Washington şi pe tema antrenamentelor de care piloţii bulgari ar putea beneficia în baze aeriene americane.

 

 

  

 

Rusia şi Statele Unite au în vigoare cele mai multe măsuri protecţioniste dintre ţările G20

 

Rusia şi Statele Unite au în vigoare cele mai multe măsuri protecţioniste dintre statele membre ale G20, potrivit unui clasament anual realizat de Camera Internaţională de Comerţ, citat de Bloomberg.

India şi Argentina au ocupat următoarele poziţii, în timp ce China s-a plasat pe locul al şaselea, în urma Braziliei, potrivit raportului.

Arabia Saudită a fost desemnată ţara cu cele mai puţine măsuri destinate protejării comerţului propriu dintre cele 20 de state analizate.

Liderii statelor G20 s-au angajat la sfârşitul săptămânii să reziste protecţionismului şi să nu impună bariere în calea investiţiilor sau comerţului. Totuşi, statele adoptă măsuri pentru a-şi proteja propriile industrii de competiţia internaţională ca urmare a desfiinţării a tot mai multe locuri de muncă în marile economii ale lumii, se arată în studiul organizaţiei internaţionale.

 

 

 

80 la sută dintre preoţii austrieci vor abolirea regulii celibatului

 

Aproape 80 la sută dintre preoţii austrieci doresc ca Biserica să hirotonisească bărbaţi căsătoriţi, pentru a face faţă lipsei de vocaţie, punând sub semnul întrebării unul dintre principiile majore ale catolicismului, conform unui studiu .

Institutul de sondaje GfK a intervievat 500 de clerici, respecitv circa o treime din preoţii austrieci.

Ancheta realizată prin telefon arată că baza doreşte mai mult modernism în Biserică: majoritatea (51 la sută) se pronunţă în favoarea hirotonisirii femeilor, scrie Le Figaro.

Episcopii au cerut Vaticanului în luna mai o reflecţie cu privire la celibat şi la rolul femeilor.

Problema celibatului, specifică confesiunii catolice între culturile monoteiste, este dezbătută periodic, dar Vaticanul a refuzat pentru moment să pună sub semnul întrebării această tradiţie seculară.

Preoţii austrieci reacţionează de asemenea la scandalurile de abuzuri sexuale şi maltratări legate de instituţii catolice, dezvăluite începând din martie. Două treimi dintre ei consideră că Biserica din Austria, care a înfiinţat o comisie şi un fond de indemnizaţii, a reacţionat corect, în timp ce 51 la sută judecă negativ acţiunea Vaticanului în acest dosar.

 

 

  

UE: Ouăle vor fi vândute în continuare ?la bucată?

 

Cumpărătorii vor putea achiziţiona ouă la duzină sau jumătate de duzină, au subliniat politicienii din Parlamentul European, după ce apărut zvonuri că Bruelles încearcă să interzică practica.

Relatările vorbeau despre o intenţie de a interzie vânzare ouălor după metodele tradiţionale pentru a fi scoase pe raft la kilogram, explică The Daily Telegraph.

Renate Sommer, parlamentar german resposabil cu noile reguli de etichetare, a intervenit pentru a îndepărta temerile.

 Aceasta a precizat că deşi se vor putea indica pe pachetele numărul de bucăţi, greutatea va trebui de asemenea cuprinsă pe cutie.

  

 

Antena3.ro

×
Parteneri
Sărbătoarea Paştelui în lume. Tradiţii şi obiceiuri inedite, în mai multe țări
x close