Antena 3 CNN Externe Revista presei. Capitala Thailandei, sub stare de asediu. Kiev respinge informaţiile despre împărţirea Moldovei cu Rusia. UE amendează 10 producători de cipuri pentru creare cartel

Revista presei. Capitala Thailandei, sub stare de asediu. Kiev respinge informaţiile despre împărţirea Moldovei cu Rusia. UE amendează 10 producători de cipuri pentru creare cartel

Revista presei. Capitala Thailandei, sub stare de asediu. Kiev respinge informaţiile despre împărţirea Moldovei cu Rusia. UE amendează 10 producători de cipuri pentru creare cartel
Sursa foto: ziare
20 Mai 2010   •   04:32


Capitala Thailandei, sub stare de asediu

Protestetarii antiguvernamentali au continuat să lupte, joi, cu trupele,după ce forţele de securitate au lansat un asalt decisiv asupra centrului capitalei Tailandei.
Miercuri a fost impusă o blocadă în oraş, după arestarea liderilor demonstranţilor, dar aceştia din urmă au incendiat zeci de clădiri în centrul Bangkok.
Şase persoane au murit şi alte 58 au fost rănite, miercuri, în urma operaţiunii armatei thailandeze pentru dispersarea manifestanţilor antiguvernamentali din centrul oraşului Bangkok, au anunţat serviciile de intervenţie, explică The Olympian
Printre cei şase morţi se află şi un fotoreporter italian, în vârstă de 48 de ani, rănit mortal în abdomen. Îngrijit imediat de colegii săi, el a decedat la sosirea la spital.
Cel puţin alţi doi reporteri, un olandez şi un canadian, au fost răniţi.
Miercuri seara, Guvernul a anunţat că oraşul Bangkok nu este controlat integral. Circa 20 de clădiri din capitală au fost incendiate.
Liderii Cămăşilor Roşii se predaseră , deşi luptele de stradă au continuat.




Administraţia de la Kiev respinge informaţiile despre împărţirea Moldovei

Administraţia prezidenţială ucraineană a descris ca procatoare afirmaţia deputalui blocului Iulia Timoşenko, Oleh Bilorus, că există acorduri secrete între Ucraina şi Rusia ca Transnistria să devină parte a Ucrainei.
Vicepreşedintele Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev, Hanna Herman, crede că formaţiunea fostului prmeier nu poate suporta succesul real al Ucrainei în politică externă şi menţinere a cooperării.
"Ei creează provocări, încercând să întrerupă procesul de stabilizare al statului şi procesul de ieşire din criză?. cita Kyiv Post pe oficial.
Presa rusă a relatat miercuri, citându-l pe Bilorus, că, drept rezultat al înţelegerilor secrete între preşedintele rus şi ucrainean, Dmitri Medvedev şi Viktor Ianukovici, Transnistria ar urma să devină parte a Ucrainei, iar R.Moldova ar reveni în sfera de influenţă a Rusiei.

"De fapt, conducerea Ucrainei a adoptat o nouă poziţie privind Transnistria, care este poziţia Rusiei. În pofida declaraţiilor despre necesitatea păstrării intergrităţii teritoriale a R. Moldova, poziţia Ucrainei s-a schimbat. Nu este niciun secret că Rusia consideră necesară această poziţie: luaţi Transnistria şi daţi-ne Moldova", afirmase Bilorus.




UE amendează 10 producători de cipuri pentru creare cartel


Comisia Europeană a amendat cei mai mari producători de cipuri de memorie, printre care Samsung, Infineon şi Toshiba, cu un total de 331 milioane de euro pentru crearea unui cartel.
Cea mai mare amendă - 145 milioane de euro- i-a revenit producătorului sud-coreean Samsung Electronics.
Compania germană Infineon Technologies a primit o amendă de 56,7 milioane de euro în timp ce Hynix Semiconductor Inc. din Seul va trebui să plătească 51.5 milioane de euro, menţionează AFP .
Alte companii implicate în cartel sunt Hitachi, Toshiba, Mitsubishi, NEC Electronics şi Elpida Memory din Japonia, şi Nanya din Taiwan.
Producătorul american Micron Technology a fost cel care a reclamat înţelegerea de fixare a preţurilor şi a scăpat în acest fel de amendă.



Talibanii au atacat o bază militară

Insurgenţii talibani înarmaţi cu grenade, rachete şi veste de sinucigaşi au luat cu asalt baza americană Bagram din Afganistan,fapt ce a declanşat un schimb de focuri de opt ore ce a dus la moartea unui contractor american şi cel puţin 10 atacatori, dar şi rănirea a nouă soldaţi americani, scrie CBS News.
Bagram, la nord de Kabul, este o imensă bază militară şi un aeroport militar al NATO. Forţele internaţionale dispun aici şi de o închisoare.
Acest atac are loc la câteva ore după o zi în care NATO a pierdut opt soldaţi, cinci americani, un canadian (la Kabul) şi alţi doi soldaţi în sudul ţării.




BCE: Mecanismul de susţinere a zonei euro nu poate rezolva singur problemele financiare din regiune


Mecanismul de susţinere a zonei euro, de 750 de miliarde de euro, nu poate rezolva singur problemele financiare ale statelor confruntate cu dificultăţi financiare, însă dă timp regiunii pentru a găsi soluţii, apreciază economistul şef al Băncii Centrale Europene (BCE), Jürgen Stark.
Planul de sprijin, stabilit în urmă cu zece zile de statele zonei euro şi reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru a se evita propagarea crizei din Grecia în alte ţări, "ar trebui să ofere timp, însă problemele fundamentale ale anumitor state din zona euro nu şi-au găsit, pentru moment, rezolvarea", a afirmat Stark, citat de Le Monde .
El a menţionat că BCE nu s-a supus vreunei presiuni politice când a decis să cumpere obligaţiuni ale ţărilor din zona euro cu o situaţie bugetară critică, o măsură inedită în istoria instituţiei, menită să stabilizeze pieţele financiare.


Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close