Antena 3 CNN Externe Revista presei. CE aşteaptă decesele din Europa din cauza gripei. 35 de miliarde euro pentru ?Parisul Mare?.Congresul SUA adoptă bugetul de 3,4 trilioane de dolari a lui Obama

Revista presei. CE aşteaptă decesele din Europa din cauza gripei. 35 de miliarde euro pentru ?Parisul Mare?.Congresul SUA adoptă bugetul de 3,4 trilioane de dolari a lui Obama

Revista presei. CE aşteaptă decesele din Europa din cauza gripei. 35 de miliarde euro pentru ?Parisul Mare?.Congresul SUA adoptă bugetul de 3,4 trilioane de dolari a lui Obama
Sursa foto: revista presei
30 Apr 2009   •   05:59
Mexicul susţine că gripa porcină vine din Asia

Un oficial sanitar mexican susţine că gripa porcină a venit cel mai probabil din Asia şi nu de la o fermă din Mexic. Miguel Angel Lezana, directorul Centrului Naţional de Control al Bolilor, declara că informaţia genetică a virusului H1N1 arată mai multe similitudini cu tipuri ale gripei ce afectează porcii din Asia centrală şi de Est.
Pacientul zero este considerat momentan, de către presă, un băiat mexican de cinci ani, Edgar Hernandez, care a suferit şi a supravieţuit gripei porcine la începutul lunii martie, scrie
The Telegraph.
Doctorii au crezut iniţial că a avut o gripă normală, dar după răspândirea epidemii, virusul a fost diagnosticatr ca H1N1 într-un laborator american.


Planul de 35 de miliarde euro al lui Sarkozy pentru Parisul Mare

Preşedintele francez doreşte realizarea unui sistem regional de transport, fără şofer, care să lege Parisul de suburbii până în anul 2020.
Nicolas Sarkozy a promis o investiţie de 35 miliarde de euro pentru noul sistem de transport ce va ajuta la crearea ?Parisului Mare?, o aglomeraţie urbană cu 12 milioane de locuitori.
?Criza economică poate fi învinsă doare de proiecte mari. Şi nu poate fi proiect mai mare decât crearea Parisului Mare."
Preşedintele francez a promis să creeze un milion de locuri de muncă în Paris în 20 de ani şi să contruiască 70.000 de case pe an în capitală şi suburbii.
El a vorbit şi despre construirea unei staţii de tren subterane pentru trenurile de mare viteză şi plantarea unei păduri lângă aeroportul Charles de Gaulle pentru a absorbi emisiile de carbon, arată Independent.
De asemenea, consideră că este nevoie de monumente noi, care să concureze cu Turnul Eiffel şi cu Arcul. Acestea vor fi construite în afara actualelor limite ale oraşului pentru a crea imaginea unui Paris al secolului 21 unitar, dinamic şi ecologic.

Congresul SUA adoptă bugetul de 3,4 trilioane de dolari a lui Obama

Congresul american a aprobat bugetul de 3,4 trilioane de dolari, cerut de Barack Obama, din care o treime vor veni din împrumuturi. Acesta este considerat primul pas spre scopul lui Obama de a asigura asistenţă medicală tuturor americanilor. Planul de buget este pentru anul fiscal ce începe la 1 octombrie şi stabileşte parametrii pentru cheltuielile menite a încuraja programelor de energie verde şi va extinde multe din reducerile fiscale ale fostului preşedinte George W. Bush, aminteşte CBS.
?Este un buget ce reduce taxele, deficitul şi creează locuri de muncă, pe cei trei piloni ai lui Obama: energie, sănătate şi educaţie? declara preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi.

CE aşteaptă decesele din Europa din cauza gripei

Europa se aşteaptă la un număr de decese în urma epidemiei globale de gripă porcină, deşi continentul este bine pregătit să lupte cu boala, a declarat miercuri un oficial cu rang înalt din Comisia Europeană .

"Da, oamenii vor muri din cauza aceasta. Întrebarea care se pune nu este dacă vor muri oameni, ci câţi. Vor fi sute, mii sau zeci de mii?", a declarat pentru Reuters Robert Madelin, director general pentru politica de sănătate şi protecţie a consumatorului în cadrul Comisiei Europene.

"Nu cunoaştem amploarea acestei pandemii. Dar Europa este pregătită mai bine ca niciodată", a mai spus oficialul, cittat de Reuters..

Madelin a declarat că Executivul european nu va propune la reuniunea de joi a miniştirlor sănătăţii din UE interzicerea călătoriilor în Mexic sau Statele Unite, preferând să emită doar avertizări de călătorie în care sfătuieşte la prudenţă.

Oficialul european a mai spus că un vaccin ar putea fi gata în Europa în 100 de zile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close