Antena 3 CNN Externe Revista presei. Clinton avertizează Phenianul. Merkel va face ?totul? pentru un euro puternic. Ucraina va creşte cooperare cu NATO

Revista presei. Clinton avertizează Phenianul. Merkel va face ?totul? pentru un euro puternic. Ucraina va creşte cooperare cu NATO

Revista presei. Clinton avertizează Phenianul. Merkel va face ?totul? pentru un euro puternic. Ucraina va creşte cooperare cu NATO
Sursa foto: ziare internationale
27 Mai 2010   •   04:33


Merkel: Vom face tot ce putem pentru un euro puternic


Cancelarul german Angela Merkel a reafirmat poziţia guvernului de la Berlin faţă de măsurile de stabilizare a monedei unice în cadrul unei vizite în Arabia Saudita.
"Germania va face tot ce îi stă în putinţă pentru un euro puternic", a declarat Merkel. Aceasta a precizat că statele membre ale Uniunii Europene ar trebui să se alinieze în ceea ce priveşte competitivitatea, transmite
Saudi Gazette.

"Germania, care are cea mai mare economie dintre statele membre UE, a profitat destul de pe seama euro. De aceea, vom face tot ce putem pentru un euro puternic", sublinia cancelarul.




Ucraina va creşte cooperare cu NATO pentru reformarea forţelor armate


Ucraina va intensifica cooperarea cu NATO pentru a-şi reforma forţele sale armate, arăta viceministrul Apărării, Hrihori Pedcenko.
"Ministrul urcrainean al Apărării priveşte pozitiv toate realizările cooperării cu NATO şi va face eforturi pentru intesificare pe viitor pentru a ajunge la rezultate practive?, arăta oficialul,citat de
RIA Novosti.
Anterior, preşedintele Viktor Ianukovici anunţase că abandonează planurile predecesorului său de a căuta integrarea în NATO.





Clinton avertizează Phenianul


SUA au avertizat Coreea de Nord să oprească ceea ce a calificat a fi ameninţări şi provocări şi a cerut comunităţii mondiale să răspundă la scufundarea navei sud-coreene.

Avertismentul a venit de la secretarul american de stat Hillary Clinton, care efectuează o vizită la Seul şi Tokyo pentru a-şi exprima solidaritatea cu Sudul.
Clinton sublinia că SUA rămâne "fermă ca o stâncă" în spatele Coreii de Sud. Ea admitea că în pofida negărilor Phenianului există dovezi copleşitoare că o navă militară sud-coreeană a fost scufundată de o torpilă a statului comunist,comunică
BBC News.
"Cerem Coreei de Nord să pună capăt provocărilor şi politicii sale conflictuale şi de ameninţări faţă de vecinii săi", a declarat Clinton în cadrul unei conferinţe de presă după o întrevedere cu preşedintele sud-coreean Lee Myung-Bak.
Naufragiul corvetei necesită "o reacţie fermă, dar echilibrată", a adăugat ea, salutând "discursul puternic" pronunţat luni de preşedintele Lee în care a anunţat adoptarea unei serii de represalii împotriva Coreei de Nord.
Deplasându-se miercuri la Seul de la Beijing, unde a încercat să-i convingă pe oficialii chinezi să adopte o poziţie mai fermă faţă de aliatul lor nord-coreean, secretarul american de Stat a afirmat că Statele Unite iau încalcul "alte variante pentru a stabili responsabilitatea Coreei de Nord şi a liderilor săi", fără a face alte precizări.
Coreea de Nord a decis marţi să-şi întrerupă relaţiile cu Coreea de Sud pe care a ameninţat-o cu declanşarea "unui război total" dacă vor fi impuse noi sancţiuni asupra regimului comunist nord-coreean.
De asemenea, Phenianul a ameninţat că îşi va închide o parte a graniţei cu Coreea de Sud dacă oficialii de la Seul reiau progapanda îndreptate împotriva Coreei de Nord, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene (KCNA).

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close