Antena 3 CNN Externe Revista presei. FMI va stabili regulile unui împrumut pentru Grecia. Medvedev cere înăsprirea legislaţiei privind terorismul. Cercetător nuclear iranian a fugit în SUA

Revista presei. FMI va stabili regulile unui împrumut pentru Grecia. Medvedev cere înăsprirea legislaţiei privind terorismul. Cercetător nuclear iranian a fugit în SUA

Revista presei. FMI va stabili regulile unui împrumut pentru Grecia. Medvedev cere înăsprirea legislaţiei privind terorismul. Cercetător nuclear iranian a fugit în SUA
Sursa foto: ziare
31 Mar 2010   •   04:41
Dmitri Medvedev cere înăsprirea legislaţiei privind terorismul

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a cerut marţi înăsprirea legislaţiei împotriva terorismului, la o zi de la dublul atentat sinucigaş de la metroul din Moscova, soldat cu moartea a 39 de persoane.
"Cred că trebuie să acordăm atenţie unor probleme referitoare la ameliorarea legislaţiei privind prevenirea actelor teroriste, în special activitatea diverselor servicii", a declarat Medvedev, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă.
El a sugerat, de asemenea, "revenirea la problema aplicării legilor cu privire la terorism" şi "perfecţionarea" acestor practici, arată Xinhua.
Potrivit legislaţiei actuale, persoanele declarate vinovate de terorism riscă până la 20 de ani de închisoare.


Cercetător nuclear iranian a fugit în SUA

Un cercetător iranian, care a dispărut anul trecut în circumstanţe misterioase, a defectat la CIA şi este acum în SUA, susţine surse informate, citate de ABC News.
Shahram Amiri, fizician specialist în domeniul nuclear, a dispărut în iunie anul trecut, la trei zile după ce sosise în Arabia Saudită în pelerinaj.
Oficialii iranieni au calificat defectarea ca fiind "un puci de informaţii " în operaţiunea CIA de a spiona şi submina programul nuclear iranian.
Cercetătorul lucra la Universitatea Malek Ashtar, apropiată de Gărzile Revoluţionare.
Ministrul iranian de externe, Manouchehr Mottaki, şi alţi oficiali au acuzat anul trecut SUA că l-au răpit pe Amiri, dar locul unde se află acesta acum rămâne un mister şi acum.
Potrivit informaţiilor, dispariţia lui Amiri este parte a unei operaţiuni îndelung planificată pentru a-l face să defecteze. CIA l-a abordat în Iran printr-un intermediar.



Şeic din Abu Dhabi, şef de fond de investiţii, găsit mort

Un şeic din Emiratele Arabe Unite, care conducea unul din cele mai bogate fonduri din lume, a fost găsit mort la patru zile după ce planorul său s-a prăbuşit în Maroc.
Şeic Ahmed bin Zayed al-Nahayan, 41 de ani, era fratele mai mic al liderului din Abu Dhabi, care este şi preşedinte al Emiratelor. Acesta era pe locul 27 în rândul celor mai puternici oameni din lume.
Fondul său, Abu Dhabi Investment Authority (ADIA), are active cuprinse între 500 şi 700 miliarde de dolari, cu interese de la banca Citigroup la aeroporturi sau companii auto.
Planorul şeicului s-a prăbuşit într-un lac de acumulare al barajului Sidi Mohamed Ben Abdallah, iar corpul acestuia a fost găsit după ce o echipă de 225 de oameni, din care 100 de scafandri, au participat la operaţiuni, explică Reuters.
Analiştii considderă că moartea sa nu va avea un impact puternic asupra strucurii de putere din familie, iar ADIA va cotinua să fie administrată în familie






FMI va stabili regulile unui împrumut pentru Grecia

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va stabili condiţii în cazul în care va oferi asistenţă financiară Greciei, arăta directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn .
Recent, liderii UE au stavilit un plan de susţinere financiară care combină împrumuturi bilaterale între state ale zonei cu finanţare oferită de FMI, arată Bloomberg.
Oricum Strauss-Kahn arăta că abordarea actuală a UE, de a vedea dac Grecia poate ieşi singură din criză va funcţiona.
Acesta sublinia că dacă va trebui să intervină "va fi un program FMI decis de FMI, aşa cum se întâmplă cu orice altă ţară", potrivit Bloomberg.
"FMI va defini condiţiile", sublinia acesta, după ce arăta că FMI se va implica doar dacă autorităţile o cer.

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close