Antena 3 CNN Externe Revista presei.Franţa critică Berlinul pentru excedentul comercial. Iran interzice principalul partid de opoziţie. Egipt neagă zvonurile despre decesul preşedintelui Mubarak

Revista presei.Franţa critică Berlinul pentru excedentul comercial. Iran interzice principalul partid de opoziţie. Egipt neagă zvonurile despre decesul preşedintelui Mubarak

Revista presei.Franţa critică Berlinul pentru excedentul comercial. Iran interzice principalul partid de opoziţie. Egipt neagă zvonurile despre decesul preşedintelui Mubarak
Sursa foto: revista presei
16 Mar 2010   •   05:23
Franţa critică Berlinul pentru excedentul comercial


Ministrul francez de finanţe, Christine Lagarde, a declarat că excedentul comercial ale Germaniei ar putea să fie insurpotabil pentru vecinii săi din zona euro.
"Ar putea cei cu surplusuri să facă ceva? Este nevoie de doi pentru un tango," declara aceasta pentru Financial Times .
"Este clar că Germania a făcut o treabă extraordinar de bună în ultimii 10 ani, în creşterea competivităţii şi punând presiune pe costurile cu mâna de lucru. Nu sunt sigură că acesta este un model sustenabil pe termen lung pentru întreg grupul. Este evident că avem bevoie de un grad mai mare convergenţă", citează AFP.
De asemenea, Lagarde arăta că Fondul Monetar European menit a ajuta statele din zona euro care sunt în criză-idee susţinută de omologul german Wolfgang Schaeuble -- nu este o prioritate pentru regiunea euro.



Iran interzice principalul partid de opoziţie

Guvernul preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad a anunţat că a interzis cea mai mare formaţiune politică pro-reformă din ţară, în cadrul unei noi lovituri contra mişcării de opoziţie.
Pe de altă parte, într-o acţiune separată, zeci de susţinători ai puterii au luat cu asalt casa lui Mahdi Karroubi, unul din principalii lideri ai opoziţiei, vandalizând proprietatea acestuia.
De la alegerile prezidenţial din iunie anul trecut, opoziţia a contestat validitatea rezultatului şi acuzând frauda, pentru ca ulterior să conteste întreg sistemul politic şi uciderea demonstranţilor.
Autorităţile au răspuns prin înăbuşirea în forţă a protestelor, procese ale liderilor pro-reformă, restricţii aplicate jurnaliştilor şi o campanie de cenzurare a internetului, enumeră AP.
Partidele de opoziţie sunt hărţuit birocrstic, cu raiduri ale birourilor şi confiscarea documentelor, astfel că nu se poate aprecia ce efect suplimentar va avea anunţul de luni asupra Frontului Islamic de Participare.
Ministrul de interne iranian arăta că justiţia a revocat partidului autoriţia a de a conduce activitatea politică. În timp ce partidul declara că nu există o asemenea sentinţă judecătorească.



Egipt neagă zvonurile despre decesul preşedintelui Mubarak

Blogurile egiptene şi siteurile de socializare au vuit cu zvonul că preşedintele egiptean Hosni Mubarak ar fi murit în timpul unei operaţii la fiere, în Germania, pe 6 martie.
Zvonurile au fost atât de putenrice încât bursa egipteană a pierdut şase procente în ultimele două zile pe fondul preocupării despre sănătatea preşedintelui, mai ales că subiectul succesiunii este neclar.
Un purtător de cuvânt al ambasadei egiptene la Washington a negat cu vehemenţă zvonurile, declarând că preşedintele va fi în curând externat din spitalul din Germania, scrie CBS News.
De asemenea, echipa medicală germană de la Spitalul Universitar Heidelberg a emis un comunicat prin guvernul de la Cairo în care arăta că Mubarak se recuperează normal.
Cu toate acestea, faptul că acesta, în vârstă de 81 de ani, nu a apărut public de la operaţie alimentează zvonurile.
Mubarak conduce Egiptul din 1981.



SUA retrage familiile consulare din Mexic în războiul contra drogurilor

Războiul drogurilor din Mexic a ajuns într-o nouă etapă, pe fondul retragerii famiilor unor oficiali americani de la consulatele din Nord, iar FBI s-a alăturat echipei care îi caută pe ucigaşii primilot angajaţi ai guvernului SUA care mor în lupta dintre cartelurile drogurilor.
Un copil de şapte luni, găsit într-o maşină găurită de gloanţe, a fost unul dintre puţinii supravieţuitori a două acţiuni de crimă la comandă, ce au avut loc la câteva minute distanţă, în oraşul de graniţă Ciudad Juárez, aminteşte The Times.
Preşedintele american şi-a exprimat furia în legătură cu crimele şi arăta că SUA va munci neîncetat pentru aducerea vinovaţilor în faţa justiţiei.
Ciudad Juárez este considerat cel mai periculos oraş din lume, 2500 persoane murind anul trecut în războiul dintre cartelurile drogurilor Juarez şi Sinaloa pentru controlul frontierei Juárez-El Paso spre Texas.
Se presupune că recentra extrădare în America a mai multor baroni ai drogurilor ar putea fi cauza uciderii lui Lesley Enriquez, angajată a consulatului SUA din Ciudad Juárez, şi soţul acesteia, Arthur Redelfs.
Câteva minute mai târziu, soţul altui angajat consular a fost împuşcat în automibilul său.








Oficial palestinian cere lumii arabe să preseze ONU pentru îngheţarea coloniilor evreieşti


Un oficial palestinian a cerut statelor arabe să recurgă la Consiliul de Securitate al ONU să forţeze Israelul să oprească construirea de aşezări în teritoriile ocupate.
Recurgerea la Consiliul de Securitate "va ajuta la stoparea activităţilor israeliene ce blochează procesul de pace," arăta Yasser Abed Rabbo, membru al comitetului executiv al OEP, comunică Xinhua.
El sublinia că viitorul summit al Ligii Arabe nu ar trebui să repete aceleaşi cuvinte pe csre palestinienii le aud adesea, cerând liderilor arabi să pretindă de la aliaţii lor în Washington, Rusia, China şi Cvartetul pentru Orientul Mijlociu să mărească presiunea pe Israel.
Statul evreu a anunţat recent intenţia de a construi 1600 noi case în teritoriile ocupate la doar o zi după ce Liga Arabă şi-a declarat acordul pentru reluarea negocierilor de pace dintre Israel şi palestinieni.

UE: Zeci de persoane, arestate în cadrul unei operaţiuni contra mafiei

O operaţiune a poliţiei care se desfăşoară luni în mai multe ţări europene împotriva membrilor grupurilor mafiote georgiene a condus, până acum, la reţinerea a 69 de persoane, între care 24 în Spania şi alte 45 în Germania, Austria, Elveţia, Franţa şi Italia.
În Spania au fost reţinute 24 de persoane, operaţiunea fiind coordonată de unitatea specială pentru combaterea traficului de droguri şi criminalităţii organizate , scrie The Times.
Potrivit postului public de radio din Spania (RNE), majoritatea suspecţilor sunt cetăţeni ruşi, fiind acuzaţi de spălare de bani proveniţi din trafic de droguri şi corupţie. În Spania, operaţiunile s-au derulat în principal la Valencia şi Barcelona, dar şi la Madrid şi Bilbao.
Persoanele arestate în cursul operaţiunii din Europa sunt în principal de naţionalitate georgiană şi rusă, potrivit postului public din Spania (RNE). Iniţial, poliţia anunţase că operaţiunea viza o grupare a mafiei ruse.


Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close