Antena 3 CNN Externe Revista presei.Georgia vrea un "marş pentru pace" în Osetia de Sud. Fatwa contra numirii unui vicepreşedinte de către Ahmadinejad

Revista presei.Georgia vrea un "marş pentru pace" în Osetia de Sud. Fatwa contra numirii unui vicepreşedinte de către Ahmadinejad

Revista presei.Georgia vrea un "marş pentru pace" în Osetia de Sud. Fatwa contra numirii unui vicepreşedinte de către Ahmadinejad
Sursa foto: revista presei
24 Iul 2009   •   04:42
Georgia vrea un "marş pentru pace" în Osetia de Sud

Autorităţile georgiene intenţionează să organizeze un marş pentru pace în capitala Osetiei de Sud, la un an de la conflictul din august 2008, anunţă adjunctul ministrului rus de Externe, Grigori Karasin, citat de RIA Novosti.

"Am fost înştiinţaţi că orice lucru pe care Guvernul georgian intenţionează să-l facă este mereu periculos, chiar şi un aşa-numit Ťmarş pentru paceť în Ţhinvali sau construirea de tabere pentru tineri patrioţi în apropiere de graniţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei", a precizat Karasin.

Georgia intenţiona să organizeze în septembrie 2007, în Ţhinvali, un marş similar pentru pace la care să participe în principal tineri din enclavele georgiene din Osetia de Sud şi din alte zone ale republicii, dar organizatorii au anulat evenimentul.


Fatwa contra numirii unui vicepreşedinte de către Ahmadinejad

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a numit recent un vicepreşedinte care a atras numeroase critici interne, iar joi, clericii au emis o fatwa împotriva numirii. Potrivit publicaţiei Etemad-e Melli - decretul marelui ayatollah Nasser Makarem Shirazi contra delegării lui Esfandyar Rahim Mashaie este parte a unei fatwa ( vedict islamic ) mai largi emisă miercuri- aceeaşi zi în care liderul suprem i-ar fi cerut lui Ahmadinejad să îl înlăture pe adjunctul său, aminteşte CNN.
Numirea lui Mashaie -- a cărui fiică este căsătorită cu fiul lui Ahmadinejad- este controversată din cauza unor declaraţii ale acestuia de acum un an, când aprecia că
Iran are 12 vicepreşedinţia, dar doar prim vicepreşedintele are dreptul de a conduce Cabinetul în lipsa lui Ahmadinejad.


SUA: Trei primari, doi politicieni şi cinci rabini, arestaţi pentru spălare de bani, mită şi trafic de organe

Trei primari de oraş, doi politicieni şi cinci rabini s-au aflat printre cele 44 de persoane arestate în New Jersey după o acţiune a agenţilor federali menită a stopa un grup organizat ce se ocupa cu spălarea banilor, trafic de organe sau mită.
Ofiţeri ai FBI şi angajaţi ai Fiscului au controlat sinagogi, birouri guvernamentale şi o şcoală evreiască.
Printre cei arestaţi se numărau Peter Cammarano, primarul oraşului Hoboken, Anthony Suarez- primarul Ridgefield, şi Daniel Van Pelt, parlametar în Parlamentul din New Jersey, scrie TheTimes.

Agenţii federali au folosit un informator pentru a se infiltra în cercurile politice şi religioase. Acesta fusese acuzat anterior de fraudă bancară şi a pozat în dezvoltator imobiliar ce intra în contact cu politicieni corupţi care ofereau contracte publice şi alte favoruri în schimbul unor mite.

Cammarano, de exemplu, este acuzat că a luat mită 25.000 de dolari, în vreme ce primarul din Secacus, Dennis Elwell, ar fi luat şpagă 10-000 de dolari de la informator.

Informatorul a mai ajutat şi la prinderea rabinilor care erau implicaţi în opere de caritate prin care spălau reţeaua fiind întinsă de la New Jersey până în Elveţia şi Israel.




Londra: Numărul de cazuri de gripă s-a dublat- 100.000 de persoane bolnave

Circa 100.000 de persoane au fost confirmate săptămâna trecută cu virusul gripal A(H1N1) în Anglia, aproape dublu faţă de numărul bolnavilor înregistraţi cu o săptămâna în urmă, au anunţat joi autorităţile sanitare, citate de The Daily Telegraph.

Cu o săptămână în urmă au fost înregistrate 55.000 de noi cazuri, majoritatea cu simptome uşoare. Cu toate acestea, 31 de persoane contaminate cu virusul gripal au murit în Marea Britanie de la izbucnirea pandemiei.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 840 de persoane bolnave de noua gripă sunt spitalizate, dintre care 63 la terapie intensivă, cifrele prezentate fiind valabile doar pentru Anglia.

Anunţul a venit în contextul în care tot joi au fost lansate o linie telefonică naţională şi un serviciu de internet cu informaţii pentru cei care se tem că ar fi putut contracta virusul gripal.

Antena3.ro

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close