Antena 3 CNN Externe Revista presei. Ianukovici: Ucraina nu se va alătura blocurilor militare, Forţele aeriene ruse neagă că ar fi încălcat spţiul britanic. Rusia va ajuta Vitenam să construiască o bază pentru submarine

Revista presei. Ianukovici: Ucraina nu se va alătura blocurilor militare, Forţele aeriene ruse neagă că ar fi încălcat spţiul britanic. Rusia va ajuta Vitenam să construiască o bază pentru submarine

Revista presei. Ianukovici: Ucraina nu se va alătura blocurilor militare, Forţele aeriene ruse neagă că ar fi încălcat spţiul britanic. Rusia va ajuta Vitenam să construiască o bază pentru submarine
26 Mar 2010   •   04:26
Rusia va ajuta Vitenam să construiască o bază pentru submarine

Marina rusă va ajuta Vietnam să construiască o bază pentru submarine, a anunţat ministrul rus al Apărării Anatoli Serdiukov . Vietnam a mai invitat de asemenea Rusia să ia parte la construirea unui şantier pentru repararea navelor, care ulterior va putea desevi navele ruseşti, scrie Xinhua.
În 2008, cele două state au avut contracte militare de peste un miliar de dolari pentru prima dată, pentru ca anul trecut să se ridice la 3,5 miliarde dolari.


Nabucco va fi inaugurat la termen

Comisarul european pentru energie Guenther Oettinger a confirmat că gazoductul Nabucco va respecta termenele.
"Sunt sigur că primele gaze vor vurge la finele lui 2014, iar conducta îşi va atinge capacitatea maximă în 2018, aşa cum este prevăzut în programul Nabucco ," arăta Oettinger într-un comunicat, preluat de Earth Times.
UE investeşte 200 milioane de euro în proiectul care este menit a reduce depdendenţa Europei de gazul rusesc.
Construcţia ar urma să înceapă la finele anului viitor.





Ianukovici: Ucraina nu se va alătura blocurilor militare
Ucraina nu va alege în favoarea nicia unui sistem de securitate colectivă, arăta liderul ucrainean Viktor Ianukovici. Oricum spre deosebire de predecesorul său pro-occidental, noul lider este de aşteptat să abandoneze această politică, explică RIA NOvosti.
"Astăzi,Ucraina nu ar trebui să facă o alegere între cele două sisteme de securitate colectivă ce operează pe continent. Un pas în orice direcţue ar pune în pericol apărarea naţională şi ar afecta relaţiile externe. Aceasta ar escalda tensiunea poltiică şi socială din ultimii ani şi ar putea înclina echilibrul puterii în Europa.







Forţele aeriene ruse neagă că ar fi încălcat spţiul britanic

Forţele aeriene ruse au negat afirmaţiile britanicilor că bombardiere strategice ruseşti Tu-160 Blackjack au încălcat spaţiul aerian britanic pe 10 martie.
Bombardierele strategice Tu-160 au efectuat deja zboruri de rutină peste Oceanul Arctic şi Atlantic pe martie, dar nu au existat încălcări ale spaţiului aerian, arăta purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene Lt. Col. Vladimir Drik.
Acesta arăta că forţele aeriene ruse au distribuit un comunicat pe 12 martie în care arată că două avioane ruseşti Tu-160 au efectuat o misiune de patrulare de rutină de 11 ore, deauspra Arcticii şi a Atlanticului, şiau fost însoţite de patru avioane de luptă NATO - două NATO F-16 Fighting Falcons şi două RAF Tornados din Norvegia, enumeră Global Security.
Bombardierele strategice şi-au reluat aceste misiuni în 2007.

Două bombardiere ruseşti, de tip Tu 160, care pot transporta arme nucleare, au păstruns în spaţiul aerian al Marii Britanii, survolând timp de patru ore insula Lewis, în pofida faptului că au fost interceptate de două avioane britanice Tornado F3, relata Sky News anterior.
din cadrul Escadronului 111, care au decolat de la Baza Leuchars, în Fife (Scoţia), pentru a localiza aparatele Tu160, în Insulele Hebride (Scoţia). Avioanele de luptă britanice au escortat bombardierele ruseşti în timp ce acestea au continuat să zboare către sud, de-a lungul coastei Irlandei de Nord şi apoi s-au îndreptat către nord.
În opinia comandantului Escadronului 111, Mark Gorringe, acesta nu poate fi considerat un "incident neobişnuit". "Oamenii ar fi surprinşi să afle că echipajele noastre au fost nevoite să intercepteze avioane ruseşti de mai mult de 20 de ori, de la începutul lui 2009", a declarat el.




Consiliul ONU pentru Drepturilor Omului condamnă "islamofobia"
Consiliul ONU pentru Drepturilor Omului a adoptat joi o rezoluţie prin care condamnă "islamofobia" şi "discriminarea pe criterii etnice şi religioase a minorităţii musulmane", dar şi interzicerea minaretelor.
Textul referitor la "defăimarea religiilor", propus de Pakistan în numele Organizaţiei Conferinţei Islamice (OCI), a fost adoptat cu o majoritate strânsă de 20 de voturi pentru şi 17 împotrivă. Opt din cele 47 de ţări membre s-au abţinut, scrie AFP-

Uniunea Europeană şi Statele Unite, care s-au opus virulent acestei adoptări, au calificat rezoluţia drept un "instrument de divizare".

"Dreptul internaţional privind drepturile omului protejează persoanele în exercitarea libertăţii lor religioase sau a credinţei. Nu ar trebui protejate sistemele de credinţă", a explicat înaintea votului ambasadorul Franţei, Jean-Baptiste Mattéi, care a reprezentat poziţia Uniunii Europene.
Rezoluţia a fost sprijinită de ambasadorul pakistanez Zamir Akram, care a afirmat că aceasta este destinată "protejării împotriva antisemitismului, fobiei împotriva creştinismului şi a islamului".

"Referirile precise la islam şi la musulmani reflectă o situaţie regretabilă în anumite zone ale lumii unde musulmanii sunt vizaţi", a adăugat el.


Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close