Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iran: Obama a reînceput să vorbească prostii. Tony blair avea o ?atitudine linguşitoare" faţă de SUA. ArcelorMittal va concedia 10.000 angajaţi

Revista presei. Iran: Obama a reînceput să vorbească prostii. Tony blair avea o ?atitudine linguşitoare" faţă de SUA. ArcelorMittal va concedia 10.000 angajaţi

Revista presei. Iran: Obama a reînceput să vorbească prostii. Tony blair avea o ?atitudine linguşitoare" faţă de SUA. ArcelorMittal va concedia 10.000 angajaţi
Sursa foto: revista presei
15 Dec 2009   •   04:28
Iran: Obama a reînceput să vorbească prostii

Ministrul de Externe al Iranului, Manouchehr Mottaki, a denunţat interferenţa preşedintelui american Barack Obama în afacerile interne ale Iranului.
Protestând contra declaraţiilor recente ale lui Obama care îşi exprima sprijinul pentru demonstranţii postelectorali ai Iranului, Mottaki arăta că preşedintele american a făcut aceeaşi greşeală şi în timpul alegerilor prezidenţiale din Iran şi a făcut "declaraţii imature", informează Xinhua, citând agenţii iraniene.
.Joi, la primirea premiului Nobel pentru Pace, la Oslo, Barack Obama şi-a exprimat sprijinul deplin pentru reformiştii iranieni.-
"El (Obama) este încurcat cu implementarea sloganurilor şi programelor sale. De când este încurcat şi cu analiza situaţiei, el a reînceput să vorbească prostii", arăta oficialul iranian.



Atitudinea "linguşitoare" a lui Blair faţă de SUA a dus la intrarea în război

Implicarea Marii Britanii în războiul din Irak a fost o urmare a atitudinii "linguşitoare" a fostului premier Tony Blair faţă de Statele Unite şi a incapacităţii clasei politice de a spune adevărul, a declarat, luni, un fost procuror general.

Sir Ken Macdonald, director al serviciului de procuratură publică până în 2008, l-a acuzat pe Blair că s-a angajat într-un "subterfugiu alarmant" cu George Bush şi a indus în eroare poporul britanic, implicându-l într-un război pe care nu îl dorea. Aceasta reprezintă probabil cea mai gravă acuzaţie emisă de un fost funcţionar public la adresa lui Tony Blair, explică The Times.

Eroarea fundamentală a fostului prim-ministru a fost atitudinea sa de linguşeală faţă de cei care deţineau puterea, a continuat Macdonald. Fostul oficial a adăugat că afirmaţiile lui Blair potrivit cărora el a făcut ceea ce credea că este corect reprezintă o "apărare narcisistă".

Sir Ken Macdonald a elogiat sacrificiul militarilor care şi-au pierdut viaţa din cauza "unui prim-ministru pierdut în preamărire de sine şi a unei clase conducătoare prea închise pentru a spune adevărul în faţa puterii".

Blair a declarat recent că ar fi fost în favoarea înlăturării lui Saddam Hussein de la putere din Irak indiferent dacă acesta deţinea sau nu arme de distrugere în masă.




ArcelorMittal va concedia 10.000 angajaţi

Liderul mondial al pieţei oţelului, ArcelorMittal, a anunţat intenţia de a-şi reduce costurile pentru a recâstiga cote de piaţă, mai ales în Europa, iar alte 10.000 de locuri de muncă ar putea fi eliminate, după 36.000 în acest an.
Pe fondul semnelor că cererea de oţel nu va creşte simţitor, ArcelorMittal se pregăteşte din nou să-şi diminueze personalul, apreciind că anul viitor va aduce supracapacităţilde producţie în Europa, unde grupul trebuie să recâştige cotele de piaţă pierdute.
Compania ar vrea să reducă costurile cu 500 milioane dolari şi se preconizează că reducerea va consta în 3,5 procente din cei circa 287.000 angajaţi, din care un sfert în Europa şi aproape 25.000 în Franţa, arată Wall Street Journal.
În România, grupul a deschis încă din decembrie 2008 o schemă de plecări voluntare. Atunci, în combinat lucrau peste 13.700 de oameni, iar între timp, 4.500 dintre ei s-au înscris pe listele de demisii.




Rusia a lansat trei sateliţi de navigaţie


Rusia a lansat o rachetă Proton-M cu trei sateliţi de navigaţie Glonass de la centrul spaţial Baikonur în Kazahstan, transmite RIA Novosti.
Anatoli Perminov, şeful Agenţiei Federale Spaţiale a Rusiei, a promis anterior că şase sateliţi pentru reţeaua Glonass vor fi lansaţi până la finele acestui an.
Cu toate acestea, Perminov a anunţat pe 5 decembrie că lansarea de luni va fi ultima în acest an, alţi trei sateliţi urmând a fi plasaţi pe orbită în februarie 2010.
Glonass, Sistemul de sateliţi pentru navigaţie globală, este versiunea rusească a Sistemului de poziţionare globală american (GPS). Ambele sisteme permit utilizatorilor să îşi determine poziţia pe glob cu o acurateţe de câţiva metri.
Reţeaua Glonass are acum 22 sateliţi, conform surselor ruse, 19 potrivit altor surse.
Sistemul are nevoie de 18 sateliţi pentru o navigare continuă şi acoperă întreg teritoriul Rusiei, iar pentru servicii la nivel mondial sunt necesari 24 de sateliţi.


Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close