Antena 3 CNN Externe Revista presei. Israel, acuzat din nou pentru războiul din Gaza. Rusia a început un exerciţiu militar în Caucaz. Japonia şi SUA, acord nuclear secret

Revista presei. Israel, acuzat din nou pentru războiul din Gaza. Rusia a început un exerciţiu militar în Caucaz. Japonia şi SUA, acord nuclear secret

Revista presei. Israel, acuzat din nou pentru războiul din Gaza. Rusia a început un exerciţiu militar în Caucaz. Japonia şi SUA, acord nuclear secret
Sursa foto: revista presei
01 Iul 2009   •   05:46
Israel, acuzat din nou pentru războiul din Gaza

Cel puţin 29 de civili palestinieni au fost ucişi ilegal în Gaza de dronele de atac israeliene în timpul ofensivei din Fâşia Gaza. Un raport al Human Rights Watch arată că Israelul nu şi-a luat măsurile necesare de precauţie, ?aşa cum cer legile de război?, atunci când au fost folosite dronele. Mrac Galasco, analist militar al grupului arăta că deşi Human Rights Watch a evidenţiat 29 de cazuri, numărul civililor ucişi în atacurile cu drone ar fi de 87 persoane.

Acesta aprecia că s-a aplicat mai mult o tactică de a ataca mai întâi şi de a pune apoi întrebările, sublinia The Times.
Mai multe organizaţii au publicat rapoarte ceu pus la îndoială tacticile americane din timpul ofensivei de trei săptămâni, printre care şi folosirea fosforului alb. În plus, ONU a început audierile publice la Gaza şi Geneva pentru a stabili dacă Israelul se face vinovat de crime de război.
Armata israeliană a repins toate acuzaţiile.


Mahmoud Ahmadinejad, declarat oficial învingător în alegerile prezidenţiale

Susţinătorii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad au sărbătorit marţi, după ce cea mai înaltă autoritate electorală din Iran a proclamat validitatea alegerilor prezidenţiale. Aceasta a permis preşedintelui în exerciţiu să îşi înceapă al doilea mandat, în pofida acuzelor de fraudă.
Ziarele pro-Ahmadinejad au anunţat aprobarea Consiliului Gardienilor pe prima pagină spre deosebire de publicaţiile care îl susţin pe reformistul Mir Hussein Mousavi, sublinia CBS News.
Consiliul, autoritate electorală acuzată că îl favorizează pe Ahmadinejad, arăta că a găsit doar "nereguli uşoare " după selectarea la întâmplare şi renumărarea a 10 procente din cele 40 milioane .
Întrebată dacă SUA va recunoaşte pe Ahmadinejad ca preşedinte legitim al Iran-ului, Hillary Clinton, secretarul american de stat a subliniat că se va face fiecare lucru la timpul lui.

Rusia a început un exerciţiu militar în Caucaz
Rusia a demarat exerciţii militare, cu mii de soldaţi,sute de tancuri, artilerie etc. în Caucazul de Nord, cea mai mare manevră de acest gen de la războiul cu Georgia de anul trecut.

Exerciţiile Caucaz 2009 sunt menite a avertiza Georgia, despre care guvernul susţine că şi-a reînarmat forţele militare şi unde NATO a organizat propriile exerciţii.
De asemenea sunt semnal pentru SUA că Rusia nu cedează în a menţine sfera de influenţă asupra Georgiei sau altor republici.
Peste 8500 de trupe, aproape 200 de tancuri, 450 vehicule blindate, 100 de unităţi de artileri şi o parte a Flotei ruse de la Marea Neagră vor participa la acestea, dar şi aviaţia, arată UPI.


Japonia şi SUA, acord nuclear secret

Japonia şi Statele Unite au un acord secret conform căruia s-ar permite SUA să aducă arme nucleare în statul asiatic, scrie Yomiuri Shimbun .
Ryohei Murata, fost viceministru de Externe, a declarat pentru publicaţie că guvernele japonez şi american au avut un acord secret prin care Japonia ar aproba tacit tranzitul navelor de război americane cu arme nucleare prin apele sale teritoriale, scrie agenţia chineză Xinhua.

Murata, care a ocupat funcţia în perioada iulie 1987 - august1989, declara că acordul a fost semnat în 1960.

Deşi guvernul japonez a negat existenţa unui asemenea acord, este pentru prima dată când un fost oficial recunoaşte faptele.

Kremlinul vrea un nou program pentru combaterea abuzului de alcool

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, aprecia că Rusia trebuie să ia măsuri pentru a se lupta cu alcoolismul şi alte dependenţe. Acesta avertiza că ruşii beau mai mult decât în anii 90.
Declaraţia vine după ce şi premierul Vladimir Putin a subliniat problema la o întâlnire cu şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Margaret Chan şi a promis măsuri în acest sens.
De asemenea, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, iniţiatorul unor reforme în acest domeniu în anii 80, a cerut o campanie nouă de luptă contra alcoolismului, aminteşte RIA Novosti.
Un studiu recent arată că abuzul de alcool este responsabil pentru mai mult de jumătate din decesele înregistrate la persoanele cuprinse între 15 şi 54 de ani.
Gorbaciov a introdus prohibiţia în URSS în mai 1985, dar efortul său a fost lipsit de succes.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close