Antena 3 CNN Externe Revista presei. Israel către Siria: Nu avem planuri să atacăm. Turcia pregăteşte referendum pentru reforma Constituţiei. Un american a zburat la Cairo cu pistoale şi săbii

Revista presei. Israel către Siria: Nu avem planuri să atacăm. Turcia pregăteşte referendum pentru reforma Constituţiei. Un american a zburat la Cairo cu pistoale şi săbii

Revista presei. Israel către Siria:  Nu avem planuri să atacăm. Turcia pregăteşte referendum pentru reforma Constituţiei. Un american a zburat la Cairo cu pistoale şi săbii
Sursa foto: revista presei
13 Mai 2010   •   04:11
Israel către Siria: Nu avem planuri să atacăm

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul apărării au dat asigurări Siriei că nu există intenţia ca Israelul să o atace.
Pe fondul tensiunilor cu Damasc din ultima perioadă, ei i-au cerut ministrului spaniol de externe, Miguel Moratinos, aflat în Israel să trimită mesajul preşedintelui sirian Bashar Assad, scrie Haaretz.
Netanyahu declara luna trecută că zvonurile despre o acţiune militară contra Siriei sunt lansate de Iran şi Hezbollah ca o încercare de a distrage comunitatea internaţionaşă de la impunerea de noi sancţiuni contra Teheranului.
Israel susţine că Siria a acorda rachete Scud şi M-600 Hezbollahului din Liban.



Polonia nu se grăbeşte să adopte euro

Calendarul pentru integrarea Poloniei în zona euro nu este prioritatea guvernului, arăta ministrul polonez de finanţe Jacek Rostowski .
"Creăm calendarul pentru intrararea în zona euro, dar nu mai este o prioritate. Anul 2015 este posibil, dar spunem de multă vreme că nu ne grăbim să ne alăturăm zonei euro. Ar trebui să răspundem flexibil la unele situaţii," declara ministrul, citat de Forexyard.
Rostowski arăta că este bine pentru Polonia să nu fie în zona euro acum, înainte de a fi reformată şi consolidată.
Premierul polonez Donald Tusk a menţionat recent 2015 ca posibilă dată pentru adoptarea euro. Polonia a adoptat ţinta 2012 pentru integrarea în euro, în iulie anul trecut, după ce deficitul public a crescut, iar valoarea zlotului s-a prăbuşit din cauza crizei financiare.




România, Azerbaidjan şi Georgia înfiinţează o companie pentru tranzitul gazelor către Europa
România, Azerbaidjan şi Georgia au încheiat un acord, miercuri, la Tbilisi, privind înfiinţarea unei companii mixte care va tranzita gaze azere către Europa, prin intermediul Georgiei, explică Trend.
Compania va fi înfiinţată la Bucureşti şi va avea ca acţionari companiile Romgaz Mediaş, SOCAR (Azerbaidjan) şi GOGC (Georgia).
Ministrul azer al Energiei, Natiq Aliev, arăta că proiectul prevede construcţia unor terminale de lichefiere a gazelor pe litoralul Mării Negre în România şi Georgia , ce vor fi unite prin conducte.





Turcia pregateste referendum pentru reforma Constituţiei

Preşedintele Turciei Abdullah Gül a aprobat miercuri un proiect de lege privind reforma constituţională, propus de Partidul AK (islamist, la putere), deschizând astfel calea către un referendum pe care opoziţia este hotărâtă să-l blocheze în instanţă.
Guvernul, care justifică necesitatea modificărilor Constituţiei cu îndeplinirea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană, a anunţat că doreşte să organizeze referendumul în luna iulie, arată Gulf Times.
Principalul partid de opoziţie a anunţat că va cere Curţii Constituţionale să blocheze organizarea referendumului care, pe de altă parte, ar contribui la întărirea poziţiei partidului AK la putere.



Egipt: Un american a zburat la Cairo cu pistoale şi săbii
Poliţia areţinut un egiptean american care a sosit la Cairo cu un zbor de la New York cu mai multe arme în bagaje.
CBS News scrie că persoana reinută, Mohamed Ibrahim Khallaf, din Freehold, N.J., este profesori de botanică. Oficialii au arătat că bărbatul a fost arestat după ce a încercat să treacă prin vamă cu o cutie de metal ce conţinea două arme de 9 mm, 250 de gloanţe, mai multe săbii, pumnale şi cuţite, enumeră CBS News.
Cutia şi conţinutul acesteia au fost descoperite în timpul unei inspecţii de rutină la sosirea unui zbor Egypt Air de la New York la Cairo.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close