Antena 3 CNN Externe Revista presei. Israel se plânge că este demonizat de public. NATO: Sistemul de apărare antirachetă costă 200 de milioane de euro, în 10 ani. Preşedintele nigerian a decedat

Revista presei. Israel se plânge că este demonizat de public. NATO: Sistemul de apărare antirachetă costă 200 de milioane de euro, în 10 ani. Preşedintele nigerian a decedat

Revista presei. Israel se plânge că este demonizat de public. NATO: Sistemul de apărare antirachetă costă 200 de milioane de euro, în 10 ani. Preşedintele nigerian a decedat
Sursa foto: revista presei
06 Mai 2010   •   04:29
Israel se plânge că este demonizat de publicul britanic


Israel este ?deligitimizat şi demonizat ? de opinia publică britanică dezinformată, susţine ambasadorul statului evreu în Marea Britanie.
Ron Prosor declara pentru The Times
că există o discrepanţă între modul cum ministerul de Externe tratează Israel şi poziţia adoptată de public,presă şi universităţi.
?Uneori avem impresia că cei din afară de arată cu degetul în loc să ne îmbrăţişeze strâns, cum avem nevoie în această regiune,? declara Prosor.
?Suntem singura democraţie din această regiune, iar provocările contra noastră sunt enorme. Oamenii nu sunt conştienţi de asta- sau nu destul de conştienţi?.
În acest sens, oficialul sublinia că există o dicrepanţă între guvern şi opinia publică, ce ar putea fi potrivnică Israelului pe termen lung.




NATO: Sistemul de apărare antirachetă costă 200 de milioane de euro, în 10 ani

Sistemul de apărare antirachetă, pe care NATO intenţionează să îl aprobe la summitul din luna noiembrie, ar costa numai 200 de milioane de euro, pe parcursul a zece ani, după cum a dat asigurări, miercuri, secretarul general al organizaţiei nord-atlantice, Anders Fogh Rasmussen.
Acest cost va trebui împărţit între cei 28 de membri ai Alianţei, a spus Rasmussen, arătându-se susţinător al ideii ca NATO să extindă sistemul pe care îl studiază la ora actuală, pentru a proteja astfel şi forţele desfăşurate în operaţiuni.
Şefii de stat şi de guvern din cadrul Alianţei Nord-Atlantice vor decide, în cadrul summitului de la Lisabona din 19-20 noiembrie, dacă sistemul va fi pus în aplicare, iar unul dintre aspectele legate de această decizie vizează costul proiectului.
Rasmussen a precizat că sistemul aflat în studiu ar oferi o protecţie geografică completă, subliniind că în cadrul NATO există un consens în ceea ce priveşte faptul că Iran reprezintă o ameninţare reală, arată Defense News.
Rasmussen s-a referit în mod clar la aspiraţiile acestei ţări în ceea ce priveşte tehnologia rachetelor şi a programelor nucleare.
Responsabilul din cadrul Alianţei a acceptat ideea de a coopera cu Rusia în acest program, anunţând faptul că, în următoarele luni, problema va fi discutată în cadrul Consiliului NATO-Rusia.





Preşedintele nigerian Umaru Yar'Adua a decedat


Preşedintele nigerian Umaru Yar'Adua a decedat miercuri la Abuja după ce a dispărut timp de mai multe luni de pe scena politică din cauza unor probleme cardiace şi la rinichi, transmite Reuters.
Bolnav de mai multe luni, preşedintele Umaru Yar'Adua, 58 de ani, a fost spitalizat în noiembrie în Arabia Saudită mai multe săptămâni înainte de a se întoarce incognito în ţară, practic în momentul când parlamentul a acordat puteri intermediare, la 9 februarie, vicepreşedintelui său Goodluck Jonathan.
Starea de sănătate a preşedintelui a rămas un asemenea secret încât Jonathan a recunoscut public că nu a fost autorizat nici măcar de soţia lui, Turai Yar'Adua, să îl viziteze.
Provenit din Nord, Umaru Yar'Adua a fost ales în 2008, succedându-i lui Olusegun Obasanjo care l-a desemnat succesor în cadrul Partidului Democratic al Poporului.



Olanda: Incident cu Regina Beatrix. Poliţia schimbă procedurile

Poliţia olandeză a anunţat că revizuieşte procedurile de securitate după ce o persoană, aparent dezechilibrată mental, din câteva mii care participau la o ceremonie de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial a ţipat foarte tare într-un moment de linişte, provocând panica.
Circa 30 de persoane au fost rănite în busculada care a urmat, scrie NBC.
Poliţia l-a arestat pe bărbat, un olandez de 39 de ani cu cazier legat de consumul de droguri. Ofiţerii de securitate au evacuat-o pe ReginaBeatrix, dar ulterior aceasta a revenit în Piaţa din Amsterdam.

Filmările incidentului au arătat un mic număr de persoane ce a reacţionat iniţial, apoi o panică totaşă după ce un gard al poliţiei a căzut cu zgomot. Oamenii, neştiind ce s-a întâmplat, au încercat să fugă de la locul accidentului.
Rănile au mers de la simle lovituri la oase rupe- toate provocate de persoane călcate în picioare sau împinse.
Poliţia a precizat că analizează cu atenţie incidentul pentru a decide dacă să acţioneze diferit pe viitor.



Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close