Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iuşcenko promite să alunge flota rusă din Marea Neagră. Patru parlamentari britanici riscă 10 ani de închisoare. Berlusconi, acuzat de legături cu mafia

Revista presei. Iuşcenko promite să alunge flota rusă din Marea Neagră. Patru parlamentari britanici riscă 10 ani de închisoare. Berlusconi, acuzat de legături cu mafia

Revista presei. Iuşcenko promite să alunge flota rusă din Marea Neagră. Patru parlamentari britanici riscă 10 ani de închisoare. Berlusconi, acuzat de legături cu mafia
Sursa foto: revista presei
24 Noi 2009   •   04:20

Iuşcenko promite să alunge flota rusă din Marea Neagră

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a promis că va forţa scoaterea Flotei ruse de la Marea Neagră din Ucraina până în 2017.
"Flota rusă a Mării Negre trebuie să fie scoasă din Ucraina înainte de 2017 în conformitate cu Constituţia Ucrainei şi acordurile semnate," arăta liderul de la Kiev, citat de RIA Novosti. Flota rusă foloseşte, cu chirie, o serie de locaţii din Crimeea, printre care şi o bază din Sevastopol, conform unui acord ce expiră în 2017.
Rusia speră însă să prelungească contractul.


21 de persoane răpite şi ucise în Filipine

Douăzeci şi una de persoane care făceau parte dintr-un grup de aleşi locali şi de jurnalişti răpiţi de bărbaţi înarmaţi au fost găsiţi morţi în sudul Filipinelor.
Cadavrele a 13 femei şi opt bărbaţi au fost descoperite în zona unde au fost luaţi circa 30-40 de ostatici.
Purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Romeo Brawner, a afirmat că bărbaţi înarmaţi legaţi de un puternic politician local au răpit 40 de persoane, din care majoritatea sunt rivali politici .
Potrivit Reuters, a fost vorba de o încercare de a împiedica înscrierea unei candidaturi la legislativele prevăzute pentru anul viitor. Printre ostatici figurează şi soţia unui primar din provincia Maguindanao, Esmael Mangundadatu, asistenţi şi partizani ai săi, a adăugat colonelul. Mangundadatu intenţionează să candidezde la postul de guvernator al provinciei Maguindanao, majoritar musulmană, în timpul alegerilor programate pentru luna mai.



Patru parlamentari britanici riscă 10 ani de închisoare


Patru parlamentari britanici implicaţi în scandalul cheltuielilor unui fonduri publice riscă pedepse cu închisoare de până la 10 ani după ce poliţia a cerut procurorilor să ia în considerare acuzaţii de fraudă şi contabilitate flasă.
Procuratura va decide dacă să continue ancheta după cinci lune de investigaţii ale Scotland Yard, explică The Times.
În această vară, politica de la Londra a fost zguduită de un scandal în care zeci de parlamentari şi oficiali au fost acuzaţi că au decontat cheltuieli la care nu avea dreptul.
De exemplu, Elliot Morley, fost ministru al agriculturii, a pretins 16.000 de lire pentru o ipotecă ce nu exista, iar alţii au pretins bani pentru chirii sau întreţinerea unor case.


Berlusconi, acuzat de legături cu mafia

Reputaţia premierului Silvio Berlusconi este din nou afectată de afirmaţii privind legăturile sale directe cu mafia şi de noile dezvăluiri despre viaţa sa privată din memoriile unei dame de companie care susţine că a fost ameninţată, relatează The Times.
Premierul italian, care şi-a pierdut imunitatea în faţa justiţiei în cazul a două acuzaţii de corupţie, ar putea face obiectul unor noi acuzaţii după ce un ucigaş plătit al Mafiei, care a fost condamnat, le-a spus magistraţilor că Berlusconi a fost protectorul politic al liderului Cosa Nostra în anii 1990.
Gaspare Spatuzza, care a părăsit structurile mafiei în 2008, a afirmat că Giuseppe Graviano i-a spus în 1994 - anul când Silvio Berlusconi a intrat în politică înfiinţând partidul Forza Italia - că "protectorii săi politici" au fost Berlusconi şi Marcello Dell'Utri, co-fondatorul sicilian al formaţiunii Forza Italia. Marcello Dell'Utri a fost condamnat în 2004 pentru "asociere cu Mafia", dar continuă să fie senator în lipsa unei sentinţe definitive.
Acuzaţiile apar în contextul în care Patrizia D'Addario se pregăteşte să îşi publice memoriile, în care povesteşte într-o manieră şocantă despre întâlnirile avute anul trecut cu şeful Executivului de la Roma.
În lucrarea intitulată "Gradisca, Presidente" ("Bucuraţi-vă de plăcere, domnule prim-ministru"), dama de companie descrie cum şi-a petrecut anul trecut noaptea alegerilor din Statele Unite împreună cu Silvio Berlusconi şi de alte 20 de dame de companie.
Antena3.ro

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi frauda mafia rapire
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close