Antena 3 CNN Externe Revista presei. Karzai avea negocieri secrete cu liderul taliban înainte de arestarea sa. Thailanda: demonstranţii au vărsat sânge în faţa guvernului. Honda recheamă 400.000 de maşini

Revista presei. Karzai avea negocieri secrete cu liderul taliban înainte de arestarea sa. Thailanda: demonstranţii au vărsat sânge în faţa guvernului. Honda recheamă 400.000 de maşini

Revista presei. Karzai avea negocieri secrete cu liderul taliban înainte de arestarea sa. Thailanda: demonstranţii au vărsat sânge în faţa guvernului. Honda recheamă 400.000 de maşini
Sursa foto: ziare
17 Mar 2010   •   05:19
Hamid Karzai avea negocieri secrete cu liderul taliban înainte de arestarea sa

Şeful militar taliban era în discuţii secrete cu preşedintele afgan Hamid Karzai cu doar câteva săptămâni înainte de arestarea sa de către ofiţerii de informaţii pakistanezi.
Astfel că lideul afgan a devenit furios la aflarea arestării lui Mullah Abdul Ghani Baradar în Karachi, luna trecută, pretinde unul din consilierii celui dintâi.
Diplomaţii arătau că cel puţin un frate al lui Karzai a avut discuţii cu numărul doi taliban la o casă în Kandahar în urmă cu două luni.
Întâlnirea ar fi cuprins şi discuţii dspre comerţul cu opium şi heroină în Afganistanul de Sud.
Un purtător de cuvânt al preşedintelui afgan a negat discuţiile directe dintre acesta şi Mullah Baradar, dar nu a comentat despre negocierile indirecte.
Karzai se pregăteşte să anunţa un mare consiliu tribal de pace, jirga, în prima săptămâna a lunii mai, despre care susţine că va declanşa valul de reconciliere cu insurgenţii afgani, comunică The Daily Telegraph.
Abdul Ali Shamsi, consilierul de securitate pentru guvernatorul din Helmand sublinia că "guvernul a negociat cu Mullah Baradar, care a dus o ofertă la consiliul de conducere taliban. În timp ce un alt consilier arăta că arestarea,făcută cu ajutorul agenţilor american, l-a înfuriat foarte tare pe Karzai .


Thailanda: demonstranţii au vărsat sânge în faţa instituţiilor statului

Pretestatarii tailandezi au vărsat propriul sânge la poate clădrii guvernului Tailandez într-un gest politic menit a aduce din nou la putete pe favoritul lor.
Mii de "cămăşi roşii" loiale fostului premier Thaksin Shinawatra au făcut coadă în timpul zilei pentru dona sânge, care a fost strâns în sticle de cinci litre pentru bizarul spctacol,
Liderii locali au precizat că s-au strâns 300 de litri de sânge, la mare distanţă de cei 1000 de litri, mare parte din acesta fiind vărsat pe potţile guvernului, transmite AFP.
Demonstraţiile cu sângele cele mai recente iniţiative ale demonstranţilor pro-Thaksin, ce au atras peste 100.000 de persoane pe strâzile din Bangkok în weekend.



Honda recheamă 400.000 de maşini

Plângerile desre o potenţială problemă cu pedala de frână a forţat Honda Motor Co. Ltd. să recheme în service peste 400.000 de maşini Odyssey şi Element .
Producătorul japonez sublinia că rechemarea se splică pentru 344.000 minivanuri făcute în Lincoln şi 68,000 automobile de la East Liberty, Ohio din perioada 2007 -2008, explică BIZ Journals.
Potenţiala problemă constă în modulatorul de asistenţă a stabilităţii vehicululi, ce poate accidetal primi aer care să provoace o slăbire a frânelor.
Rechemarea este cea de-a doua în acest an, după ce Honda anunţa luna trecută că trebuie să repare aproape 379.000 modele 2001 şi 2002 a Accord, Civic, Odyssey, CR-V şi Acura TL.


Haiti are nevoie de 11,5 miliarde de dolari pentru reconstrucţie

Un raport al ONU estimează nevoile pentru reconstrucţie în Haiti, după seismul devastator din ianuarie, la 11,5 miliarde de dolari pe trei ani, arată CBS News.
Alejandro Zapata arăta că cifra este o estimare din partea guvernului haitian a agenţiilor internaţionale şi ONU, Banca Mondială şi Banca Interamericană pentru dezvoltare.
Două treimi din sumă ar fi necesare pentru remodelarea statului din Caraibe, prin abordarea profundelor inegalităţi sociale.





Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close