Antena 3 CNN Externe Revista presei. Kim Jong-il suferă de diabet şi blocaj renal. China se altătură grupului de ?presiune? asupra Teheranului. Cehia va fi gazda semnării START II

Revista presei. Kim Jong-il suferă de diabet şi blocaj renal. China se altătură grupului de ?presiune? asupra Teheranului. Cehia va fi gazda semnării START II

Revista presei. Kim Jong-il suferă de diabet şi blocaj renal. China se altătură grupului de ?presiune? asupra Teheranului. Cehia va fi gazda semnării START II
Sursa foto: revista presei
25 Mar 2010   •   05:27


Cehia va fi gazda semnării START II



Cehia va găzdui semnarea noului acord nuclear dintre Rusia şi SUA, anunţa purtătorul de cuvânt al ministerului de externe,Filip Kanda .
Acesta a precizat că nu cunoaşte însă data exactă a evenimentului.
Moscova şi Washington sunt din ce în ce mai aproape de finalizarea negocierilor privind succesorul Tratatului de Reducere a Armelor Strategice, START, ce a expirat în decembrie, aminteşte Xinhua.
Pe de altă parte, oficialii de la Kremlin au anunţat că s-a ajuns la un acord cu SUA, deşi Casa Albă s-a limitat a declara că cele două părţi sunt "foarte aproape" de a semna un nou tratat, explică
The Guardian.
Documentul, ce reduce substanţial arsenalul nuclear american şi rus şi sistemele de livrare, este o mare realizare pentru Obama şi tentativa sa de a relansa relaţiile cu Rusia.
Negociatorii încearcă să ajungă la un acord de aproape un an.




Kim Jong-il suferă de diabet şi blocaj renal

Liderul nord-coreean Kim Jong-il suferă de diabet şi tensiune şi face dializă la rinichi la fiecare două săptămâni, susţine şeful unui organism de pe lângă Serviciul sud-coreean de informaţii.
Nam Sung-wook, de la Institutul pentru Securitate Naţională, sublinia că "motivul pentru care unghiile lui Kim sunt albe pare a fi o problemă la rinichi- un blocaj renal" . Experţii medicali subliniază că opinia pare întemeiată: dacă rinichii nu funcţionează, organismul nu poate elimina sunstanţele toxice. Aceasta afectează celule de melanină din piele, care se înnegresc. Prin comparaţie, unghiile, care nu au melanină, par albe, explică publicaţia Chosun de la Seul.
Funcţionarea rinichilor poate fi menţinută prin dializă timp de şapte ani, dar în cele din urmă un transplant este necesar. Vicesecretarul american de stat, Kurt Campbell, declara luna trecută, în spatele uşilor închise, că el crede că Kim mai mare circa trei ani de trăit.




China se altătură grupului de ?presiune? asupra Teheranului


China s-a alăturat celorlalte cinci puteri mondiale în cadrul conferinţei ce discută propunerea SUA pentru o nouă rundă de sancţiuni ONU contra Iranului pentru programul său nuclear.
Beijing a refuzat timp de săptămâni să participe la discuţii pentru un al patrulea set de sancţiuni ONU contra Teheranului, dar a luat parte la conferinţa telefonică cu oficiali din ministerele de externe a celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate şi Germania, arăta un diplomat, citat de Reuters.
Departamentul american de stat a confirmat convorbirea fără a da detalii, subliniind că face parte din politica abordării duale.
Abordarea pe două căi se rederă la dialog şi o ofertă pentru subvenţii din partea celor şase puteri- SUA, Marea Britanie,Franţa, Germania,China şi Rusia- dar şi ameninţarea cu noi sancţiuni dacă Teheran continuă să sfidere cererile Consiliului de Securitate de a opri îmbogăţirea uraniului.


O celulă a Al-Qaida desfiinţată în Arabia Saudită

O celulă a Al-Qaida de peste 10o persoane a fost desfiinţată în Arabia Saudită, a anunţat Ministerul de Interne saudit, printr-un comunicat preluat deAP.

Din cele 113 persoane arestate, 47 au naţionalitate saudită şi 51 provin din Yemen, Somalia, Bangladesh şi Eritreea, conform documentului citit de postul de televiziune oficial Ekhbariya, care nu precizează naţionalitatea celorlalte trei persoane sau data la care au fost operate arestările.

Membrii respectivei celule se pregăteau să comită "acţiuni teroriste" în regat, în special asupra instalaţiilor petroliere.

Saab va suplimenta producţia cu 500 noi angajaţi

Producătorul auto suedez Saab va mări producţia de şase ori în doi ani, cu ajutorul a 500 noi angajaţi, arăta noul proprietar al companiei, Spyker Cars.
Directorul executiv al companiei olandeze Spyker , Victor Muller, arăta că Saab poate conta pe sprijin financiar de 747 milioane de euro şi va deveni profitabilă în 2012, transmite AFP.
Saab a fost salvată de Spyker Cars în ultimul moment, în ianuarie, când grupul american General Motors era pe punctul de a închide fabrica. Spyker Cars, mic producător de maşini sport, a plătit 400 milioane de dolari pentru Saab.
În 2009, Saab a produs 20.000 de maşini, dar în 2012 se intenţionează producerea a 120.000 bucăţi, la nivelul anului 2007.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close