Antena 3 CNN Externe Revista presei. NATO vrea integrarea sistemului său antirachetă cu SUA. Kiev: Premierul o acuză pe Timoşenko că a păgubit statul. Somalia: soldaţii antrenaţi de SUA au trecut la insurgenţă

Revista presei. NATO vrea integrarea sistemului său antirachetă cu SUA. Kiev: Premierul o acuză pe Timoşenko că a păgubit statul. Somalia: soldaţii antrenaţi de SUA au trecut la insurgenţă

Revista presei. NATO vrea integrarea sistemului său antirachetă cu SUA. Kiev: Premierul o acuză pe Timoşenko că a păgubit statul.  Somalia: soldaţii antrenaţi de SUA au trecut la insurgenţă
Sursa foto: revista presei
29 Apr 2010   •   04:28

NATO doreşte integrarea propriului sistem antirachetă în cel al SUA

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să integreze propriul sistem de apărare antirachetă scutului american în scopul creării unui sistem antibalistic european, anunţă purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, citat de pagina online a RIA Novosti.
NATO intenţionează să integreze capacităţile sale antirachetă în sistemele antibalistice ale altor ţări pentru a crea un scut comun pentru Europa", precizează Appathurai, citat de RIA Novosti.
Proiectul şi costurile acestuia vor fi discutate la viitoarea reuniune a miniştrilor Apărării din cele 28 de state membre NATO, prevăzută în iunie la Bruxelles, a precizat purtătorul de cuvânt, subliniind că Alianţa încă nu a adoptat o decizie definitivă, dar statele membre sunt de acord că ameninţarea balistică la adresa Europei este în creştere.




Somalia: soldaţii antrenaţi de SUA au trecut la insurgenţă



Sute de soldaţi somalezi antrenaţi de SUA au dezertat deoarece nu au primit salariul lor lunar de 100 de dolari, iar unii chiar s-au alăturat al-Qaida şi luptă, scrie The Associated Press .
Aceasta a alimentat temerile că efortul susţinut de SUA, ce va debuta luna viitoare, de a consolida armata somaleză va reuşi doar să crească numărul insurgenţilor.
Guvernul susţinut de ONU al Somaliei controlează doar câteva cartiere din capitala Mogadishu, insurgenţii islamici fiind stăpâni pe restul oraşului şi aproape toată ţara, subliniază NBC. Aceasta, precum şi apropierea de Yemen, unde are sediul al-Qaida, a alimentat temerile că Somalia ar putea fi folosită pentru a lansa atacuri contra Occidentului.
Pentru a consolida armata somalezp, SUA a ajutat la finanţarea unui program de antrenare a 1000 de soldaţi, anul trecut. Trupele ar fi trebuit să primească 100 de dolari pe lună, dar circa jumătate au dezertat acum deoarece nu au fost plătiţi, arăta colonelul somalez Ahmed Aden Dhayow .


Kiev: Premierul o acuză pe Timoşenko că a păgubit statul cu 12,5 miliarde dolari

Premierul ucrainean Mikola Azarov a acuzat pe predecesoarea sa, Iulia Timoşenko şi guvernul său că a provocat daune statului de 12,5 miliarde dolari, scrie RIA Novosti.
El sublinia că documentele bugetului pe 2009 ar trebui studiate de agenţiile de aplicare a legii şi că aceasta împreună cu membrii cabinetul ar trebui traşi la răspundere.



Golful Mexic: SUA va incendia pata de petrol ce se apropie de plajă


Paza de Coastă americană a supreavegheat, miercuri, o incendiere test a unei zone la 30 de mile est de delta Mississippi în cel mai mare dezastru ecologic care afectează Golful Mexic. În acest fel se încearcă a se ţine departe de coastă pata de petrol provocată de scufundarea şi scurgerea unei platforme petroliere din zonă.
Circa 42.000 de galoane de petrol pe zi se scurg în Golf, după explozia unei platforme, ce a ucis 11 muncitori, aminteşte FOX News.
Decizia de a arde petrolul a venit după ce echipajele care operează roboţi subacvatici nu au reuşit să acţioneze un dispozitiv ce ar opri fluxul de petrol pe fundul mării, la o adâncime de 1500 m.
Curenţii din Golf şi vântul au ajutat totuşi echipajele, în ultimele zile, să controleze pata de petrol, iar ameninţarea nu mai este iminentă la adresa coastrei Alabama şi Mississippi. Dar aceasta s-a deplasat spre gura fluviului Mississippi.



Mahmoud Ahmadinejad doreşte viză de SUA


Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a depus cerere pentru o viză de SUA pentru săptămâna viitoare, a anunţat Washington.
Acesta este motivat de dorinţa de a participa la conferinţa Tratatului de Nonproliferare, ce începe luni, explică BBC News.
Secretarul american de stat Hillary Clinton va fi printre cei peste 30 de miniştri de externe ce participă la ziua de deschidere a discuţiilor, la ONU.




Honda Motor are o creştere a profitului de 95.9 procente



Honda Motor, cel de-al doilea mare producător de automobile din Japonia, a anunţat miercuri un profit de 2.87 miliarde de dolari în anul fiscal ce s-a încheiat în martie,o creştere de 95.9 procente faţă de anul anterior, a calculat AFP.
Numai pentru trimestrul patru, profitul a fost de 770 milioane de dolari, semn că economia îşi revine.




Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close