Antena 3 CNN Externe Revista presei. Netanyahu: Ajutorul pentru Gaza nu era o barcă a dragostei. Lavrov: Sângele a atras atenţia lumii asupra Gaza. Talibanii atacă conferinţa păcii

Revista presei. Netanyahu: Ajutorul pentru Gaza nu era o barcă a dragostei. Lavrov: Sângele a atras atenţia lumii asupra Gaza. Talibanii atacă conferinţa păcii

Revista presei. Netanyahu: Ajutorul pentru Gaza nu era o barcă a dragostei. Lavrov: Sângele a atras atenţia lumii asupra Gaza.  Talibanii atacă conferinţa păcii
Sursa foto: revista presei
03 Iun 2010   •   04:29


Netanyahu: Ajutorul pentru Gaza nu era o barcă a dragostei


Premierul israelian Benjamin Netanyahu a justificat menţinerea blocadei maritime impuse Fâşiei Gaza, afirmând că scopul acesteia este de "a evita ca Gaza să devină un port iranian ce ameninţă Mediterana".
"Datoria noastră este să verificăm toate navele care ajung. Dacă nu facem acest lucru, Gaza poate deveni un port iranian, ceea ce ar reprezenta o ameninţare reală pentru Mediterana şi Europa", a declarat Netanyahu în cadrul unei alocuţiuni televizate.
"Statul Israel va continua să îşi exercite dreptul la autoapărare. Securitatea este mai presus de tot", a afirmat premierul.
"Nu era o croazieră a iubirii, era o croazieră a urii. Nu era o operaţiune paşnică, era o operaţiune teroristă", a adăugat Netanyahu pentru a justifica asaltul comandoului israelian, scrie CNN.
"Israelul este victima unui asalt de ipocrizie internaţională", crede Netanyahu.
El sublinia că islamiştii din cadrul Hamas "continuă să se înarmeze, iar Iranul continuă să transfere arme Hamas, în special rachete destinate să fie lansate împotriva localităţilor israeliene din jurul Fâşiei Gaza, dar şi a periferiei oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim".




Lavrov: Doar vărsarea de sânge a atras atenţia lumii asupra Gaza

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi-a exprimat regretul că a trebuit să se piardă vieţi pentru a atrage atenţia lumii asupra problemelor din Fâşia Gaza.
"Spre profundul meu regret, a trabuit să se verse sânge pentru a atrage atenţia lumii la situaţia intolerabilă a poporului din Gaza," arăta acesta. El îşi exprima optimismul că acum se va acorda mai multă atenţie propunerilor făcute de Cvartetul pentru Orientul Mijlociu, format din SUA, ONU, UE şi Rusia, aminteşte RIA Novosti.
În plus, sublinia că Rusia va continua să ajute Gaza.





Talibanii revendică atacurile de la Kabul asupra conferinţei păcii

Talibanii au revendicat atacurile cu rachetă şi cu arme uşoare care au vizat miercuri la Kabul jirga păcii, adunare tradiţională la care iau parte 1.600 de reprezentanţi ai triburilor şi ai societăţii civile din Afganistan .
Patru kamikaze s-au urcat pe acoperişul unei clădiri în apropiere de cortul unde se desfăşura jinga şi au ameninţat cortul. Ei foloseau rachete, arme uşoare şi centuri explozive.
Scopul atacatorilor era acela de a sabota şi distruge această jirga a păcii, arată AP.
Ministerul de Interne anunţase anterior că poliţia i-a încercuit pe 'teroriştii' care se retrăseseră într-o casă în apropiere de universitatea unde se derula jirga păcii.
Anterior, trei explozii, dintre care două cauzate de rachete, precum şi focuri de armă au fost auzite în apropiere de locul desfăşurării întâlnirii.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close