Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama face presiuni pentru adoptarea reformei sanitare. Exerciţii militare ruso-abhaze, spionate de flota americană în Marea Neagră. Uniunea Europeană cere răspuns clar contra Iranului

Revista presei. Obama face presiuni pentru adoptarea reformei sanitare. Exerciţii militare ruso-abhaze, spionate de flota americană în Marea Neagră. Uniunea Europeană cere răspuns clar contra Iranului

Revista presei. Obama face presiuni pentru adoptarea reformei sanitare. Exerciţii militare ruso-abhaze, spionate de flota americană în Marea Neagră. Uniunea Europeană cere răspuns clar contra Iranului
Sursa foto: revista presei
04 Mar 2010   •   04:35

Exerciţii militare ruso-abhaze, spionate de flota americană în Marea Neagră


Un grup de nave din cadrul Flotei ruse de la Marea Neagră a efectuat, la 27 februarie, un exerciţiu de debarcare pe coastele Abhaziei, potrivit unei surse din cadrul bazei navale de la Novorosiisk, citată de RIA Novosti .
Potrivit acestei surse, "circa 12 nave provenind din cadrul bazelor de la Novorosiisk şi Sevastopol au participat la această debarcare pe o coastă neamenajată, în cadrul programului din 2010 pentru pregătirea de luptă".
Debarcarea a fost coordonată în avans cu Guvernul abhaz, a subliniat acest militar, adăugând că "unităţile de coastă ale armatei abhaze au cooperat energic cu Flota (rusă) de la Marea Neagră",transmite RIA Novosti.
Conform sursei citate, fregata americană John Hall, echipată cu rachete ghidate, care se afla în această parte a Mării Negre, cu scopul oficial de a efectua exerciţii comune cu navele Gărzilor de Coastă din Georgia, a urmărit desfăşurarea debarcării, a precizat militarul.
De altfel, acesta preciza că USS John Hall era în zonă având ca principal obiectiv urmărirea exerciţiilor flotei ruse. Luna trecută, preşedinţii rus şi abhaz au semmat un acord ce permite Rusiei să beneficieze de o bază militară în Abhazia timpde 50 de ani, pentru a prodeja ?suveranitatea şi securitatea?sa, inclusiv contra grupurilor teroriste internaţionale.


Croatia s-a alăturat South Stream

Croaţia a decis să se alăture gigantului rus Gazprom pentru construirea gazoductului South Stream . Premierul rus Vladimir Putin a ajuns la un acord cu omologul croat Jadranka Kosor, iar astfel Croaţia se va alătura partenerilor ruşi într-un joint venture, scrie UPI News.
Oficialul croat arăta la Moscova că ţara sa este dispusă să participe şi la proiectul oleoductului Drujba-Adria .
Croaţia doreşte să menţină pasul cu vecinii din Balcani- Serbia, care s-a alăturat South Stream în decembrie 2008 şi Slovenia (noiembrie 2009). În plus rezervele proprii de gaz acoperă doar 60% din cel necesar, restul fiind importat din Rusia.






Rusia va aloca 37 miliarde dolari ştiinţei în 2010


Guvernul rus va cheltui 37 miliarde de dolari pentru ştiinţă în acest an, a annţat premierul rus Vladimir Putin . Această sumă va merge spre proiecte de dezvoltare ale ştiinţei aplicate şi fundamentale, educaţie superioară, servicii medicale high- tech, şi programe federale specifice, precum aviaţia şi industria spaţială, precizează Xinhua.

În Rusia există 4000 de organizaţii ştiinţifice şi şase academii ruse de ştiinţă, dar "cantitatea nu se transformă în calitate mereu în acest domeniu," arăta Putin . El a cerut în acest sens folosirea mai decentă şi adecvată a fondurilor pentru a produce efectele dorite.




Uniunea Europeană cere răspuns clar contra Iranului

Uniunea Europeană a cerut un "răspuns clar" contra Iranului, apreciind că este pregătită să sprijine un nou rând de sancţiuni contra republicii islamice pentru programul său nuclear, comunică AFP.
"UE rămâne pregătiră să se angajeze în discuţii Cu Iran pentru a ajunge la o soluţie negociată în această chestiune, dacă Iran ia decizii concrete în acest scop," se arată într-un comunicat comun cutut de Spania la o întâlnire a agenţiei nuclear a ONU.
"Totuşi, insistenţa Iranului de a nu-şi îndeplini obligaţiile internaţionale cere un răspuns clar, inclusivă măsuri adecvate. UE va sprijini acţiuni ale Consiliului de Securitate al ONU dacă Iran continuă să nu coopereze."



Obama face presiuni pentru adoptarea reformei sanitare


Preşedintele american a început presiune finală pentru reforma sa medicală, cerând Congresului să viteze pentru plan în următoarele săptămâni, chiar dacă aceasta înseamnă aprobarea măsurii cu o mică majoritate democrată şi fără sprijin republican.
Deşi încă este incertă calea adoptării legislaţiei, Obama s-a opus apelului republican de renunţa la amendamentele adoptate de cele două camere şi să se iniţieze o abordare mai detaliată, aminteşte ReutersP.
"Acum este timpul să luăm o decizie despre cum să reformăm în cele din urmă sistemul medical pentru a funcţiona nu numai pentru companiile de asigurare, ci şi pentru familiile americane şi mediul de afaceri," arăta Obama în discurs. Acesta arăta că planul cuprinde idei atât de la democraţi, cât şi republicani, care s-au opus puternic reformei complete a industriei medicale de 2,5 trilioane de dolari şi care reprezintă a şasea parte din economia americană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close