Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama răspunde unui blogger cubanez. Medvedev îşi concediază un consilier principal. O eroare de calculator a provocat haos în traficul aerian din SUA

Revista presei. Obama răspunde unui blogger cubanez. Medvedev îşi concediază un consilier principal. O eroare de calculator a provocat haos în traficul aerian din SUA

Revista presei. Obama răspunde unui blogger cubanez. Medvedev îşi concediază un consilier principal. O eroare de calculator a provocat haos în traficul aerian din SUA
Sursa foto: revista presei
20 Noi 2009   •   04:30

Obama răspunde unui blogger cubanez


Preşedintele american Barack Obama a răspuns întrebărilor unui celebru blogger cubanez, declarând că nu este interesat "de discuţii de dragul discuţiilor" cu Raul Castro şi a arătat că nu va vizita insula până ce guvernul comunist nu îşi schimbă politica.
În cadrul unui neobişnuit răspuns în scris către Yoani Sanchez, devenit faimos pentru criticarea guvernului online, Obama a spus că depinde de Cuba să acţioneze dacă vrea relaţii normale, arată Fox News.

Comentariile sale au fost postate joi pe blogul lui Sanchez, "Generacion Y," care, ca majoritatea siteurilor critice la adresa Havanei, este blocat pe insulă.
Obama a răspuns unui număr de şapte întrebări din partea lui Sanchez. Aceasta a precizat că administraţia prezindenţială SUA a făcut traducerea în spaniolă.
Sanchez a pregătit şape întrebări şi pentru preşedinte Castro. Deşi este profund critică la adreesa guvernul cubanez, se opune şi politicii american de embargo.
Revista Time a numit-o recent pe Sanchez ? al cărei blog are circa un milion de vizite pe lună- una din cele mai influente 100 persoane din lume. Popularitatea sa există însă numai în afara graniţelor, deoarece accesul la internet este limitat pe insulă, iar blogul ei este blocat.




Medvedev îşi concediază principalul consilier de presă


Preşedintele rus a demis un principal consilier pentru abuz în serviciu, în cadrul unei iniţiative ce marchează prima diviziune din interiorul Kremlinului de când Dmitri Medvedev i-a succedat lui Vladimir Putin.
Mihail Lesin, consilier de presă şi fost ministru, este cel mai important oficial care părăseşte administraţia lui Medvedev .
În 2004 a fost numit consilier al lui Putin şi confimat în funcţie la o lună după preluarea puterii de către Medvedev -mai anul trecut. Un comunicat de presă al Kremlinul arăta totuşi că Lesin ar fi părăsit postul la cererea sa, explică The Times.
Totuşi, agenţia Interfax citează un oficial care a precizat că a fost concediat deoarece ?nu a respectat regulile şi principiile etice?.
Actualul preşedinte a moştenit mare parte din stafful său de la Putin şi nu a făcut mari schimbări în cele 18 luni. Analiştii se aşteaptă ca acesta să renunţe la post în 2012 pentru a-i ceda funcţia lui Putin.
Cu toate acestea în ultimul mesaj despre starea naţiunii a cerut reforme economice şi politice urgente, o critică voalată a predecesorului său.




O eroare de calculator a provocat haos în traficul aerian din SUA

Zeci de zboruri au fost anulate sau întârziate după ce un sistem de control al traficului aerian s-a defectat şi controlorii au trecut pe manual. Eroarea de computer a fost ulterior rezolvată, dar pasagerii s-au confruntă cu întârzieri mari de-a lungul întregii zile, a anunţat Administraţia Federală pentru Aviaţie- Federal Aviation Administration .
Problema a implicat sistemul de calculator ce umăreşte planurile de zbor automat, obligându-i pe controlorii de trafic să revină la efectuarea manuală a operaţiunilor.
Avaria s-a produs în Salt Lake City la ora locală 5 a.m şi a durat patru ore, scrie AP.

Pe lângă două mari calculatoare la Salt Lake City, lângă Atlanta, 21 de centre radar regionale au mai fost afectate, iar unele zboruri au înregistrat întârzieri de până la două ore.



Poliţia arestează asasinul mafiei surprins de camerele de supraveghere

Poliţia italiană a arestat joi un presupus asasin al mafiei, suspectat că a ucis un bărbat lângă un bar din Napoli, acţiune ce a fost surprinsă de camerele de supraceghere.
Crima a avut loc în mai, dar poliţia a dat publicităţii filmarea doar acum trei săptămâni pentru a convinge martorii să abordeze poliţia.
Tactica a părut una bună, după ce poliţiştii din Castelvolturno, la nord de Napoli, l-au arestat pe Costanzo Apice, de 27 de ani, informează The Telegraph.
Filmarea de la locul crimei arată un bărbat care intră calm în bar, pentru a ieşi câteva secunde mai târziu cu un pistol în mână şi îl execută, cu trei gloanţe în cap, pe Mariano Bacio Terracino.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close