Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama vrea mai mult control asupra bugetului ţării. Israel cere palestinienilor pacea economică. Londra va ?minimaliza? numărul de imigranţi

Revista presei. Obama vrea mai mult control asupra bugetului ţării. Israel cere palestinienilor pacea economică. Londra va ?minimaliza? numărul de imigranţi

Revista presei. Obama vrea mai mult control asupra bugetului ţării.  Israel cere palestinienilor pacea economică. Londra va ?minimaliza? numărul de imigranţi
Sursa foto: ziare internationale
25 Mai 2010   •   04:19

Obama vrea mai mult control asupra bugetului ţării


Preşedintele american Barack Obama vrea mai mult control asupra bugetului ţării şi a trimis congresului un proiect de lege în acest sens.
Obama cere Congresului un proiect de lege care îi va permite să reducă cheltuielile pe care le consideră inutile la scurt timp după ce au fost adoptate în legislativ, scrie RTT News.
Aleşii vor trebui apoi să aprobe sau să respingă reducerile, însa nu vor putea să le modifice, explică Washington Post.
Acest instrument i-ar putea permite şefului statului să impunaăun ritm mai rapid Congresului, pentru a reduce cheltuielile şi ar viza în special proiectele adoptate la presiunile grupurilor de lobby.





Israel cere palestinienilor pacea economică

Israel a cerut palestinienilor să urmărească pacea economică cu statul evreu şi să evite orice paşi ce ar putea afecta acest deznodământ.
"Autoritatea Paletiniană trebuie să sleagă dacă doreşte pace şi un standard mai bun de viaţă, sau dacă vor să prelungească permanent conflictul şi confruntări," declara premierul israelian Benjamin Netanyahu,citat de Haaretz .
Acesta sublinia că "Israel doreşte pace cu palestinienii şi un standard mai bun de viaţă, să ajungă la un acord real ce oferă securitate şi prosperitate" .
În plus, ministurl Informaţiil, Dan Meridor acuza palestinienii că îşi taie craca de sub picioare cu campania de a boicota produse ale coloniştilor din Cisiordani.
Luna trecută, preşedintele palestinian Mahmud Abbas a aprobat o lege ce interzice comerţul cu bunuri din colonii. Cei găsiţi vinovaţi pot primi doi ani de închisoare şi amenzi de până la 16.000 euro.





Teheran a prezentat ONU detaliile acordului nuclear

Teheran a informat oficial AIEA că este pregătit să livreze 1200 de uraniu îmbogăţit către Turcia. Aceasta ar reprezenta peste jumătate din stocul său de uraniu slab îmbogăţit, în schimbul unor pile de combustibil nuclear pentru reactorul din Teheran.
Scrisoarea a fost prezentată şefului Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Yukiya Amano, la Viena, în prezenţa ambasadorilor Turciei şi Braziliei, state care ai negociat acordul cu republica islamică, transmite CS Monitor.
Iranul a anunţat că aşteaptă acum ?un răspuns pozitiv? din partea aşa-numitului grup de la Viena? SUA, Rusia, Franţa şi AIEA- pentru a deschide calea negocierilor.






Londra va ?minimaliza? numărul de imigranţi

Premierul britanic David Cameron a declarat că va impune o limită anuală pentru numărul de imigranţi non-UE în Marea Britanie.
All Headline News scrie că limita va afecta profesioniştii indieni alături de industria şi comerţul din ţară.
Nou lansatul program de guvernare al coaliţiei britanice doreşte să impună "noi măsuri pentru a minimalliza abuzul sistemul de imigrare, de exemplu prin vize de student şi va aborda traficul de fiinţe umane ca priorotate ," deşi consideră că "imigraţia a îmbogăţit cultura şi economia noastră", scrie Press TV.
Partidul Conservator speră ca noua politică se reducă numărul de imigranţi din Marea Britanie de la actualii 150.000 la 70.000.
Potrivit Biroului de Statistică, 4,9 milioane persoane, 8,3 procente din populaţia din Marea Britanie, s-au născut în afara ţării.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close