Antena 3 CNN Externe Revista presei. Oficial al Pentagon, spion chinez. Fost preşedinte mexican cere legalizarea marijuanei. ONU, ?preocupat? de incidentele din Gaza

Revista presei. Oficial al Pentagon, spion chinez. Fost preşedinte mexican cere legalizarea marijuanei. ONU, ?preocupat? de incidentele din Gaza

Revista presei. Oficial al Pentagon, spion chinez. Fost preşedinte mexican cere legalizarea marijuanei. ONU, ?preocupat? de incidentele din Gaza
Sursa foto: revista presei
14 Mai 2009   •   06:15
Un oficial de la Pentagon, acuzat de spionaj în favoarea Chinei

Un oficial din cadrul Ministerului american al Apărării, fost membru al armatei aerului -United States Air Force, a fost acuzat de spionaj în favoarea Chinei, a anunţat Ministerului Justiţiei de la Washington.

Conform actului de acuzare, locotenent-colonelul în retragere James Wilbur Fondren, în vârstă de 62 de ani, fost director adjunct al reprezentanţei de la Washington a Comandamentului american pentru Pacific, ?a conspirat într-un mod ilegal şi în cunoştinţă de cauză? cu scopul de a comunica informaţii secrete.
Documentele judecătoreşti denunţă faptul că Fondren i-ar fi furnizat informaţii unui prieten numit Tai Shen Kuo, cetăţean american de origine taiwaneză.
Potrivit AP, anchetatori ai FBI au declarat că, deşi Fondren credea că informaţiile erau trimise Taiwanului, Kuo primea de fapt ordine de la guvernul chinez, scrie AP.

?Bănuielile din acest caz sunt îngrijorătoare. Remiterea unor informaţii confidenţiale unui agent străin din Republica Populară Chineză constituie o ameninţare serioasă şi reală la adresa securităţii noastre interne?, a afirmat procuroarea Dana Boente.
Între 2004 şi 2008, Fondren i-a dat lui Kuo informaţii clasificate pentru sume între 350 şi 800 de dolari bucata. Opt din acestea ar fi conţinut informaţii clasificate, arată procurorii.


Rusia va cere de la NASA 51 milioane de dolari pentru fiecare astronaut transportat spre SSI


Rusia va cere de la SUA 51 de milioane de dolari pentru fiecare astronaut transportat spre Staţia Spaţială Internaţională, începând cu anul 2012 şi va relua zborurile cu turişti spaţiali.
NASA este obligată să zboare cu racheta Soiuz deoarece naveta spaţială va fi retrasă anul viitor după aproape trei decenii de activitate, iar un înlocuitor nu este aşteptat mai devreme de 2014.
În 2006, pentru acelaşi zbor, Rusia cerea 21,8 milioane de dolari, aminteşte REUTERS.
NASA şi alţi parteneri vor fi dependenţi total de Rusia pentru transportul echipajului către staţiei după pensionarea navetei americane. În schimb înlocuitorul pregăit de NASA este anunţat ca având capacitatea de a-i duce pe astronauţi pe suprafaţa Lunii.


Fost preşedinte mexican cere legalizarea marijuanei

Fostul preşedinte mexican Vicente Fox declară că este timpul a se începe discuţia pentru legalizarea marijuanei. Fox, care a condus Mexicul în perioada 2000-2006, apreciază că este evident că actuala politică nu funcţionează.

?Cred că e timpul să începem dezbaterile despre legalizarea drogurilor. Trebuie făcute în cooperare cu SUA, dar este timpul să deschidem dezbaterea?, declara fostul preşedinte. El a amintit cum sfârşitul prohibiţiei din SUA a slăbit crima organizată, scrie CNN.

Fox se alătură astfel poziţiei adoptată anterior de predecesorul său din Mexic, Ernesto Zedillo, şi foştii preşedinţi din Columbia şi Brazilia. Cei trei foşti lideri sud-americani sunt membri ai Comisiei Latino-Americane pentru Droguri şi Democraţie.

La o întâlnire din februarie, aceasta a cerut descriminarea marijuanei pentru ultilizarea personală şi o schimbare a tacticilor războiului contra drogurilor.


Consiliul de Securitate, ?îngrijorat? de incidentele din războiul din Gaza

Consiliul de Securitate a examinat miercuri un raport de anchetă făcând Israelul responsabil de incidente mortale la şase instalaţii ale ONU în Gaza, în legătură cu care s-a declat doar ?îngrijorat?.
"Membrii Consiliului au exprimat preocuparea lor asupra concluziilor raportului" comisiei de anchetă independente, a declarat presei ambasadorul Rusiei, Vitali Ciurkin, care prezidează Consiliul în luna mai.
"Ei au dorit să fie informaţi despre acţiunile pe care secretarul general, Ban Ki-moon, le-ar putea decide în această chestiune", a adăugat el, citat de AFP. .
Ban Ki-moon a exprimat deja intenţia sa de a cere reparaţii financiare Israelului pentru pagubele provocate ONU, dar şi că el nu intenţionează să ceară completări la anchetă.
Raportul, publicat la 5 mai, afirmă responsabilitatea Israelului în şase incidente care au provocat morţi, răniţi sau pagube la instalaţii ale ONU în timpul ofensivei sale militare contra Hamas în Gaza din acest an.
Israelul a calificat deja raportul ca scandalos şi părtinitor.



Poliţia britanică cere reclamarea celor ce se îmbracă prea extravagant

Mersul pe stradă cu prea multe ?zorzoane? i-ar putea atrage contravenientului nu numai dezaprobul publicului, ci şi atenţia poliţiei. Forţele de aplicate a legii din oraşul britanic Gloucestershire au lansat o campanie în care cer cettăţenilor să fie atenţi la cei ce se îmbracă prea extravagant şi să sune la poliţie pentru a-i reclama.
Se speră că astfel se va reduce rata criminalităţii, prin oprirea infractorilor ce trăiesc în lux graţie încălcării legii, scrie Daily Mail.
Poliţia mai încurajează să fie apelată şi dacă cineva conduce o maşină sau cumpără lucruri pe care, în mod normal, nu ar trebui să şi le permită.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close