Antena 3 CNN Externe Revista presei. Oficial: Ar trebui consolidat Tratatul de nonproliferare, în loc să presaţi Israelul. Exit poll: Conservatorii britanici, învingători,dar nu majoritari.Liderul palestinian acuză Hamas de contrabandă

Revista presei. Oficial: Ar trebui consolidat Tratatul de nonproliferare, în loc să presaţi Israelul. Exit poll: Conservatorii britanici, învingători,dar nu majoritari.Liderul palestinian acuză Hamas de contrabandă

Revista presei. Oficial: Ar trebui consolidat Tratatul de nonproliferare, în loc să presaţi Israelul. Exit poll: Conservatorii britanici, învingători,dar nu majoritari.Liderul palestinian acuză Hamas de contrabandă
Sursa foto: revista presei
07 Mai 2010   •   04:33
Oficial: Ar trebui consolidat Tratatul de nonproliferare, în loc să presaţi Israelul

Un oficial israelian declara că agenţia nucleară a ONU ar trebui să se concentreze mai mult pe a ?face dinţi? tratatului de nonproliferare nucleară în loc să încerce a convinge Israelul să i se alăture, transmite
FOX News.
Acesta sublinia că, în trecut, chiar şi semnatare ale tratatului, precum Irak, au încercat să obţină arme nucleare. De asemenea, amintea că Iran, de asemenea membru al tratatului, ?face acum acelaşi lucru."
Afirmaţiile vin după ce au apărut informaţii că AIEA aşteptă propuneri pentru a convinge Israelul să semneze Tratatul de Nonproliferare Nucleară.




Exit poll Londra: Conservatorilor le vor lipsi 21 de locuri pentru a forma majoritatea


David Cameron duce lipsă de 21 de locuri pentru a forma majoritatea în Camera Comunelor, potrivit unui exit poll BBC/Sky/ITV. Conservatorii vor avea 305 parlamentari, în creştere cu 95 faţă de 2005, laburiştii vor avea 255, în scădere cu 94, iar liberal democraţii Lib Dems - 61, în scădere cu un. Naţionaliştii şi alţii- 29, explică BBC News.
Aceasta presupune că laburiştii împreună cu liberal democraţii nu vor putea forma o majoritate.
Prezenţa la urne este aşteptată a fi mai mare decât în 2005.
Peste 44 de milioane de persoane au drept de vot în cele 649 de circumscripţii electorale parlamentare.




Liderul palestinian acuză Hamas de contrabandă cu arme

Preşedintele palestinian a acuzat Hamas că introduce mari cantităţi de arme în Cisiordania ca parte a efortului grupului militant de a submina adminstraţia sa.
Abbas declara că forţele sale de securitate au confiscat mare parte din armele de contrabandă, arată MSNBC News.
Hamas a preluat controlul Fâşiei Gaza de la forţele lui Abbas în urmă cu trei ani, iar cele două fracţiuni sunt de atunci în conflict. Liderul palestinian îşi acuză rivalii că subminează eforturile de reconciliere prin provocarea puterii administraţiei sale în Cisiordania.




Germania dezvăluie un deficit la încasare de 40 miliarde euro


Germania prezice o mare gaură fiscală, subliniind că încasarea taxelor va fi cu circa 39 miliarde de euro mai mică decât se prevedea anul trecut.
Berlin, care s-a grăbit să critice Grecia pentru criza sa a datoriilor, are probleme fiscale proprii ce au fost amplificare de cea mai gravă recesiune de după război, cu o scădere a producţiei anul trecut de cinci procente.
Cea mai mare economie din Europa, ce face presiuni acum pentru reguli în UE mai dure privind deficitul,este de aşteptat să se împrumute 80 miliarde de euro în acest an şi să cheltuie mult mai mult decât câştigă, explică AFP.
Comisia Europeană estimează că Germania va avea în acest an un deficit bugetar de circa 5 procente din PIB.
Totalul încasărilor din taxe sunt estimate de Berlin la 510 miliarde euro pentru acest an, de la 524 anul trecut.




Teroristul din Mumbai, condamnat la moarte

Un judecător indian a condamnat la moarte pe singurul supravieţuitor al atacului terorist din Mumbai în 2008. Astfel, cetăţeanul pakistanez
Ajmal Amir Kasab, 22 de ani, a fost condamnat pentru uciderea a 52 de persoane, el urmând a fi spânzurat pentru patru capete de acuzare din care crimă şi război contra Indiei.
Zece militanţi au atacat o staţie de tren, două hoteluri, un restaurant şi un centru evreiesc în noiembrie 2008 în Mumbai, centrul financiar al Indiei. Camerele de supraveghere îl arătau pe Kasab trăgând în oameni cu o armă automată înainte înainte ca poliţia să îl aresteze, aminteşte Washington Post.
Potrivit martorilor la proces, judecătorul a menţionat că persoanele obişnuie ?îşi vor pierde încrederea în justiţie dacă acest om este lăsat liber, dacă nu este acordată moartea."
Oricum această sentinţă este de aşteptat să declanşeze un lung şir de apeluri în tribunalele indiene.




Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close