Antena 3 CNN Externe Revista presei. Organizaţia Statelor Americane l-a acuzat pe Chavez de ameninţarea democraţiei. Un atac asupra Iranului ar duce la prăbuşirea SUA. Armata chineză avertizează Washingtonul. Berlin promovează germana

Revista presei. Organizaţia Statelor Americane l-a acuzat pe Chavez de ameninţarea democraţiei. Un atac asupra Iranului ar duce la prăbuşirea SUA. Armata chineză avertizează Washingtonul. Berlin promovează germana

Revista presei. Organizaţia Statelor Americane l-a acuzat pe Chavez de ameninţarea democraţiei. Un atac asupra Iranului ar duce la prăbuşirea SUA. Armata chineză avertizează Washingtonul. Berlin promovează germana
Sursa foto: revista presei
26 Feb 2010   •   05:37

Chávez, furios după Organizaţia Statelor Americane l-a acuzat că ameninţă democraţia

Organizaţia Statelor Americane condamnă pe preşedintele Venezuelei pentru intimidare şi ingerinţă în justiţie. Liderul Hugo Chávez a promis să retragă Venezuela din organismul pentru drepturile omului în emisfera occidentală după ce a fost acuzat că pune în pericol democraţie şi îşi intimidează oponenţii.
În cadrul unei intervenţii televizate, liderul socialist a numit Comisia Inter-americană pentru Drepturile Omului ca fiind o "mafia", iar liderul său "excrement". "O vom părăsi,"declara Chávez, citat de The Guardian.
Comisia, filială a Organizaţiei Statelor Americane a publicat un raport în care prezintă un tablou alarmantal represiunii şi intoleranţei în Venezuela.
"Comisia consideră că puterea represivă a statului este folosită pentru intimida sau pepepsi oamenii pentru opinii politice," se arăta în raport. "Venezuela nu are condiţiile necesare pentru ca apărătorii drepturilor omului şi jurnaliştii să execute corect munca." Aceasta mai scria şi de o tendinţă tulburătoare de hărţuire, violenţă şi acţiune în justiţie pentru a împiedica şi condamna protestele
Chávez a răspuns cu propriul atac, calificând comisia ca fiind agent politizat opus regimului său socialist-




Rusia nu va trece la armata pe bază de contract

Scopul creării unei armate profesioniste în Rusia nu a fost atins, astfel că numărul celor care sunt angajaţi cu contract va fi scăzut, iar celor recrutaţi va creşte, arăta seful statului major general Nikolai Makarov .
Aceasta este contrar noii doctrine militare adoptată de Rusia în februarie, arată RIA Novosti, citând Gazeta.
"Nu trecem la serviciu pe bază de contract," declara Makarov pentru Russia Today. "Obiectivul stabilit - de creare a unei armate de profesionişti- nua fost atins. De aceea am decis să continuăm recrutările. Mai mult, le vom extinde".
Până acum construirea unei armate pe bază de contract era politica centrală a forţelor armate.





Un atac asupra Iranului ar duce la prăbuşirea SUA

Şeful statului major rus, generalul Nikolai Makarov avertiza că un atac american contra Iranului, acum că SUA este angajată în două războaie, ar putea duce la prăbuşirea Statelor Unite. În plus ar avea consecinţe asupra Rusiei. Acesta preciza că armata rusă face paşi pentru a anticipa un asemenea atac american contra Iranului.
Acesta consideră că un atac ar constituie un act de nebunie din partea armatei americane.
El preciza că liderii ruşi fac totul pentru a împiedica o asemenea desfăşurare, scrie publicaţia New Nation, citând Open Source Center al guvernului american, care a tradus interviu generalului rus.
În cadrul unei declaraţii pentru postul de radio Eho Moskvî, ministrul rus de Externe arăta că SUA şi Rusia nu au o poziţie comună asupra Iranului. El arăta că Washington şi Moscova sunt de acord cu importanţa nepermisiunii "de violare a regimului de nonproliferare a armelor nucleare." Oficialul sublinia că cele două state au aceeaşi poziie pe acest subiect, "deşi părerile lor nu coincid 100% asupra metodelor de implementare.."

Armata chineză avertizează Washingtonul, neagă hackingul

Armata chineză a avertizat SUA "să vorbească şi să acţioneze precaut" pentru a evita reaprinderea tensiunilor între cele două puteri. Huang Xueping, purtător de cuvânt al ministerului chinez al Apărării, sublinia că guvenul nu va întoarce deciza sa de a suspenda "planirile militare bilaterale" cu Washington, după anunţul că va vinde arme în valoare de 6,4 miliarde dolari căte Taiwan.
În ianuarie, compania de internet Google a ameninţat că se retrage din Chna după ce s- plîns de cenzură şi atacuri informatice. Anliştii arătau că atacurile au fost operaţiuni complicare, probabil supravegheate de armată, comunică Radio Europa Liberă.
Acuzaţiile au fost respinse de total nefidate şi iresponsabile.




Germania lansează programul de promovare a limbii germane

Şeful diplomaţiei de la Berlin, Guido Westerwelle, a lansat joi o campanie de promovare a limbii germane, ca reacţie la ofensiva limbii engleze în ţara sa.

Campania, intitulată Limba ideilor, îşi propune să îi stimuleze pe tineri să înveţe limba lui Goethe. Germana 'este limba cea mai vorbită în Europa, limba maternă a peste 100 milioane de persoane' în Germania, Austria, Elveţia, Luxemburg, în anumite regiuni din Italia, Belgia şi Olanda, a explicat Westerwelle, conform Washington Post.
Asociaţia pentru apărarea limbii germane /VSD/ a salutat cruciada lui Westerwelle, al cărui minister asigură o parte din cele 300 milioane de euro alocate anual Institutului Goethe pentru predarea limbii germane. Institutul, al cărui buget se află în creştere în ultimii ani, dispune de 136 de filiale în 91 de ţări.
Potrivit Ministerului de Externe, aproape 15 milioane de persoane din afara ţării studiază limba germană, în scădere totuşi cu două milioane faţă de acum trei ani.
Săptămâna trecută, compania germană de căi ferate Deutsche Bahn a anunţat că renunţă la anglicismele din afişe şi reclame, în urma criticilor venite din partea unor clienţi şi deputaţi. La rândul său, ministrul transporturilor, Peter Ramsauer, a interzis recent folosirea anglicismelor în instituţia pe care o conduce.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close