Antena 3 CNN Externe Revista presei. Pakistan acuză cinci americani de comploturi teroriste. Ruşii nu cred că poate fi redus consumul de alcool. Obama anunţă sancţiuni agresive contra

Revista presei. Pakistan acuză cinci americani de comploturi teroriste. Ruşii nu cred că poate fi redus consumul de alcool. Obama anunţă sancţiuni agresive contra

Revista presei. Pakistan acuză cinci americani de comploturi teroriste. Ruşii nu cred că poate fi redus consumul de alcool. Obama anunţă sancţiuni agresive contra
Sursa foto: ziare
18 Mar 2010   •   04:13


Sondaj: Ruşii nu cred că poate fi redus consumul de alcool


Unul din patru ruşi consideră că nici o măsură de luptă contra abuzului de alcool nu va fi eficiente contra viciului naţional. Un sondaj de opinie a demonstrat că 24% dintre ruşi consideră că introducerea măsurilor non-alcool nu vor îmbunătăţi situaţia, pe care preşedintele Dmitri Medvedev o consideră ameninţare la securitatea naţională.
Şeful sectorului sanitar rus a propus recent o interdicţie a vânzării de alcool după ora 21 şi ridicare vârstei legale pentru consumul de alcool de la 18 la 21 de ani, aminteşte RIA Novosti.
Ruşii cred însă că restricţiile doar vor mări numărul celor care obţin vodca prin mijloace ilegale sau din substanţe nedestinate consumului uman. Astfel că sănătatea populaţiei s-ar agrava de fapt.
Consumul de alcool în Rusia este peste dublul nivelului critic stabilit de OMS. Circa 500.000 de persoane mor anual în Rusia din cauza bolilor legate de consumul de alcool, a crimelor şi accidentelor. Fiecare persoană din Rusia, aici intrând şi copiii, consumă în medie anual 17 litri de băuturi spirtoase şi circa 2 miliarde de litri de bere sunt băute anual.








Membrii Clubului de la Paris au decis anularea totală a datoriei Afganistanului

Membrii Clubului de la Paris au decis miercuri anularea în totalitate a datoriei Afganistanului, în valoare de 1,026 de miliarde de dolari.
În cursul unei reuniuni, reprezentanţii membrilor Clubului de la Paris şi cei ai Afganistanului au stabilit anularea datoriei, întrucând Guvernul de la Kabul a îndeplinit condiţiile stabilite în cadrul iniţiativei în favoarea ţărilor sărace, scrie CNN.
Anularea se referă în primul rând la 441 de milioane de dolari, iar în al doilea rând la 585 de milioane de dolari.






Obama anunţă sancţiuni agresive contra Iranului

Liderul american Barack Obama a declarat că SUA va urmări introducerea "sancţiuni agresive " pentru a împiedica Iranul să obţină o armă atomică ce ar putea declanşa o cursă a înarmărilor nucleară în Orientul Mijlociu.


Obama, care făcuse din dialogul cu Iranul piatră de temelie a administraţiei sale la începutul mandatului, se lăuda acum că a avut succes în convingerea comunităţii internaţionale să izoleze Teheran, punctează Reuters.

"Aşa cum am văzut, guvernul iranian a fost mai preocupat de împiedicarea propriului popor să îşi exercite drepturile omului şi democratice decât să rezolve problema diplomatic," arăta Obama .

"De aceea urmărim sancţiuni agresive. Nu am eliminat nici o opţiune. Vom continua presiunile" .



Pakistan acuză cinci americani de comploturi teroriste

Un tribunal din Pakistani a acuzuat cinci tineri american de planificare unui atacuri teroriste în statul asiatic şi de conspiraţie pentru desfăşurarea unui război cu statele aliate Pakistanului, sunliniază Fox News.
Bărbaţii- musulmani din zona Washington, D.C.,-- au pledat nevinovat la cele cinci capete de acuzare, din care cea mai gravă este pasibilă de închisoare pe viaţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close