Antena 3 CNN Externe Revista presei. Pakistan neagă implicarea talibanilor în tentativa de atentat din SUA. Kuwait acuză Iran de spionaj. Chavez creşte salariile cu 15%

Revista presei. Pakistan neagă implicarea talibanilor în tentativa de atentat din SUA. Kuwait acuză Iran de spionaj. Chavez creşte salariile cu 15%

Revista presei. Pakistan neagă implicarea talibanilor în tentativa de atentat din SUA. Kuwait acuză Iran de spionaj. Chavez creşte salariile cu 15%
Sursa foto: revista presei
03 Mai 2010   •   04:46
Pakistan neagă implicarea talibanilor în tentativa de atentat din SUA

Oficiali de informaţii pakistanezi au minimalizat afirmaţiile talibane de preluare a responsabilităţii pentru tentativa de atentat cu o maşină capcană în New York, apreciind că este lipsită de credibilitate.
"Nu există nici o cale credibilă pentru a demonstra că talibanii au această capacitate de a încerca un asemnea atac în inima SUA," arăta un oficial pakistanez.
"Este mult mai uşor să pretinzi decât să realizezi planul în viaţa reală" .
Anterior, un site folosite de islamişti scir că talibanii pakistanezi şi-au asumat responsabilitatea pentru tentativă, "ca răzbunare" pentru doi lideri islamişti numiţi "Al-Baghdadi şi Al-Mahajer ca fiind martiri musulmani", scrie CBS News.
De asemenea, un diplomat occidental la Islamabad arăta că "talibanii nu au demonstrat capacitatea de a lovi în locuri la distanţă. Structural, sunt departe de organizare globală a al Qaeda."


Chavez creşte salariile cu 15%

Preşedintele Venezuelei Hugo Chavez a anunţat o creştere cu 15% a salariilor din ţară,cu ocazia Zilei Muncii. Creşterea era iniţial programată pentru 1 septembrie. De asemenea, Chavez a mai crescut salariile personalului medical cu 40 procente, transmite RIA Novosti. Săptămâna trecută, el a ridicat salariul personalului militar cu aceleaşţi 40 procente.
Salariul mimim din Venezuela este estimat la circa 300 de dolari.


Moscova: Poliţia arestează demonstranţii contra folosirii girofarurilor

Poliţia din Moscova a reţinut zece activişti ce au organizat un marş pentru a protesta contra oficialilor ce folosesc sirene şi girofaruri pentru a-şi face loc pe străzile din Rusia.
Demonstraţii nu au folosit postere sau sloganuri, dar poliţia i-a arestat deoarece susţine că mitingul nu era autorizat. Poliţia a considerat o găleată albastră nu mesajul "Sunt un girofar!" a fi un poster, explică RIA Novosti.
Duma de Stat a luat în discuţie, vineri, o lege ce interice protestele şoferilor, după ce o demonstraţie a provocat haos la Moscova şi Sankt Petersburg.
Şoferii s-au adunat pe 24 aprilie pentru a proteste contra oficialilor ce folosesc girofaruri. O coloană de maşini a condus pe străzi, cu găleţi albastre pe capotă, obiect ce a devenit simbol al luptei contra practicii autorităţilor.


Kuwait acuză Iran de spionaj

Mai mulţi parlamentari kuwaitieni au acuzat Iranul vecin pentru o celulă de spionaj descoperită de forţele de securitate din emirat, cerând guvernului să îl extrădeze pe ambasadorul Teheranului.
"Cerem îngheţarea tuturor acordurilor cu Iran... Guvernul ar trebui să recheme ambasadorul nostru şi să îl exlcudă pe cel iranian din Kuwait," arăta parlamentarului Mohammad Hayef ,citat de AFP .
Acesta a criticat guvernul pentru tăcerea pe care o păstrează şi a avertizat că dacă poziţia nu este clarificată va cere o dezbatere în parlament pe marginea celulei de spionaj.
Citând surse de securitate, ziarul Al-Qabas scria că agenţiile au dezmembrat o celulă de spionaj de lucra pentru Gărzile Revoluţionare din Iran.
Duminică, guvernul a arătat doar că ancheta este în curs şi va fi supusă justiţiei la încheiere.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close