Antena 3 CNN Externe Revista presei. Parlamentul bulgar nu l-a demis pe preşedinte. Obama,criticat pentru exploatărilor de coastă. Două noi bombe descoperite în Texas

Revista presei. Parlamentul bulgar nu l-a demis pe preşedinte. Obama,criticat pentru exploatărilor de coastă. Două noi bombe descoperite în Texas

Revista presei. Parlamentul bulgar nu l-a demis pe preşedinte. Obama,criticat pentru exploatărilor de coastă. Două noi bombe descoperite în Texas
01 Apr 2010   •   04:29
Obama,criticat de toate forţele pentru permiterea exploatărilor de coastă

Preşedintele american Barack Obama a anunţat planurile pentru extinderea forajelor de petrol şi gaz în largul coastelor SUA ca efort de a câştiga sprijinul republicanilor pentru noile propuneri de luptă contra schimbărilor climatice.
Democratul Obama arăta că administraţia sa va analiza noi zone de forarea în centrul Atlanticului şi în sud, dar şi în Golful Mexic, în timp ce ?se studiază şi protejează zonele sensibile din Arctica."
Unii republicani din Congres au apreciat că anunţul este un pas în direcţia cea bună, dar credeau că Obama nu a mers destul de departe.
Grupurile ecologiste şi unii congresmeni liberali au condamnat planul pentru că pune în pericol zonele de coastă şi fauna, doar pentru a oferi companiilor petroliere un profit mai mare.
Obama are nevoie de sprijin al întregului spectru politic pentru a stabili limite ale emisiilor de gaze cu efect de seră, dar a punctat că extinderea forajelor nu este un răspuns complet la provocările energetice americane.
"Doar foratul nu poate îndeplini nevoile pe temen lung, iar de dragul planetei noastre şi independenţa noastră energetică, trebuie să începem tranziţia spre combustibil mai ecologic," arăta Obama, citat de USA Today..
"Ştim că putem trece o legislaţie completă privind clima şi energia ce va găzdui noi industrii, va crea milioane de locuri de muncă, protejarea planetei noastre şi să ajute la a ajunge mai independenţi energetic."
Republicanii arătau că planul lui Obama păstrează intacte cele mai mari resurse energetice de coastă americane.
"Deschiderea coastelor din Virginia pentru producţie este un pas pozitiv, dar păstrarea coastei Pacificului şi Alaska, dar şi cele mai promiţătoare reusrse din Golful Mexic sub cheie nu are sens într-o perioadă când preţul la benzină creşte?' arăta liderul republican John Boehner.
Timp de peste 20 de ani, foratul a fost interzis în majoritatea zonelor de coastă ale SUA, cu excepţia Golfului Mexic de teamă că s-ar putea aduce daune mediului.
Zona din Virginia vizată deţine 130 milioane de barili de petrol şi 1.12 trilioane de picioare cub de gaz, pe baza estimărilor oficiale. SUA folosesc circa 20 de milioane de barili pe zi.


Parlamentul bulgar nu a reuşit să îl demită pe preşedinte


Prima tentativă din istoria Bulgariei de demitere a şefului statului a eşuat după votul din parlamentul de la Sofia de miercuri.

Votul cerut de formaţiunea de guvernământ Cetăţenii pentru Dezvoltara Europeană a Bulgariei -GERB contra preşedintelui Georgi Parvanov a fost susţinută de 155 de parlamentari (deşi 162 au semnat cererea de demitere), cu şase voturi mai puţin decât cele două treimi necesare din 240 de parlamentari, transmite Novinite.
Eşecul presupune că cererea nu va ajunge la Curtea Constituţională- singura instituţie cu drept de a-l suspenda pe preşedinte.
Votul a eşuat când Partidul Dreptăţii, Legii şi Justiţiei şi-a retras sprijinul în ultimul moment ca răspuns la ceea ce acuzua că este o tentaivă a liderului GERB şi premier bulgar de a deturna detmiterea cu un vot ascuns de încredere pentru "politica sa falimentară eşuată".
GERB a propus demiterea după ce preşedintele a publicat, în mod ilegal, discuţia sa cu vicepremierul şi ministru finanţelor Simeon Djankov pe siteul său.
Unii parlamentari arătau că Parvanov, al cărui al doilea mandat de cinci ani se încheie în 2012, a înncălcat Constituţia prin criticarea partidului de guvernământ şi că a ascuns rolul său în serviciile secrete.






Două noi bombe descoperite în Texas

Două noi "dispozitive suspecte" au fost descoperit în două cutii poştate din Estul Texasului. Acestea sunt ultimele descoperiri din o serie de dispozitive artizanal descoperite în zonă în ultimele câteva luni.
Potrivit documentelor CBS News, cel puţin 17 colete, ce cuprindeau de la bombe la cocktailuri Molotov, au fost descoperite în cutiile poştei americane începând cu 9 martie, calculează CBS News.
Inspectorul poştal Amanda McMurrey sublinia încă că problema persistă de la 1 ianuarie.
Poliţia şi poşta americane oferă o recompensă de 25.000 de dolari pentru cine dă informaţii despre persoana responsabilă cu ameninţările.








Londra: şeful opoziţiei, dezamăgit de SUA


Şeful opoziţiei britanice, şi posibil viitor lider de la Londra, a declarat că este dezamăgit de administraţia preşedintelui Barack Obama pentru că nu a sprijinit Londra în disputa dintre Marea Britanie şi Argentina în privinţa Insulelor Falkland .
Liderul conservator David Cameron arăta că este dezamăgit de tentativa SUA de a facilita discuţiile, subliniază Fox News.
Argentina a contestat recent dreptul Londrei de exploata vastele resurse energetice din jurul disputatelor Insule Falklands Islands. Secretatul american de stat Hillary Clinton declarase că SUA sunt dispuse să medieze între Buenos Aires şi Londra, pas ce a înfuriat Marea Britanie.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close