Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia ar putea restricţiona vânzarea de alcool. Centrala nucleară iraniană va fi pornită în acest an. Irlanda: Musulmani arestaţi tenativă de asasinat

Revista presei. Rusia ar putea restricţiona vânzarea de alcool. Centrala nucleară iraniană va fi pornită în acest an. Irlanda: Musulmani arestaţi tenativă de asasinat

Revista presei. Rusia ar putea restricţiona vânzarea de alcool. Centrala nucleară iraniană va fi pornită în acest an. Irlanda: Musulmani arestaţi  tenativă de asasinat
Sursa foto: ziare internaþionale
10 Mar 2010   •   04:38

Centrala nucleară iraniană va fi pornită în acest an



Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat că mult aşteptata centrală nucleară iraniană de la Bushehr va fi pornită în acest an.
Lavrov nu a specificat data exactă, precizând că de acest lucru se ocupă gigantul nuclear rus Rosatom .
Centrala de 1000 megawatt a fost iniţial construită la jumătatea anilor 1970 de Siemens din Germania dar abandondată la izbucnirea revoluţiei islamice în 1979, aminteşte Xinhua.
Iran şi Rusia au semnat un acord de cooperare nucleară în 1992, iar în ianuarie 1995 un contract pentru ridicarea centralei. Deschiderea Bushehr a fost amânată de mai multe ori în ultimii ani.
Rusia, stat cu drept de vot în Consiliul de Securitate, a fost deranjată de refuzul Tehenranului de a cooperarea cu comunitatea internaţională,


Musulmani arestaţi pentru planificarea unui asasinat contra unui caricaturist



Şapte musulmani au fost arestaţi în Irlanda pentru că planificau uciderea caricaturistului suedez care l-a desenat pe Mohammed cu corpul unei femei, scrie
Daily Mail.
Al Qaeda a pus o recompensă de 100.000 de dolari pe capul caricaturstuli Lars Vilks , după ce acesta a publicat o seri de desene consderate defăimătoare de relifie în 2007.
Cei patru bărbaţi şi trei femei au fost arestaţi după o anchetă ce a implicat agenţiile de securitate europene, SUA şi CIA sau FBI.




Rusia ar putea restricţiona vânzarea de alcool

Parlamentul rus ar putea adopta o lege care să restricţioneze orele la care se vinde alcool, arăta vicepremierul Aleksander Juko. Acesta precia că deja în acest camera inferioară a parlamentului ar putea trece legea, arată RIA Novosti.
El a adăugat că actul va introduce o perioadă unitară de timp în care vânzarea alcool, inclusiv bere va fi interzisă în Rusia.
Acum, autorităţile regionale şi municipale declară asemenea ore după bunul plac.
De exmeplu, la Moscova, băuturile puternic alcoolizate au interdicţie în majoritatea magazinelor în perioada 11 p.m. -8 a.m.
Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close