Antena 3 Externe Revista presei. Rusia vrea regim fără vize cu UE. Talibanii atacă o importantă bază NATO. Venezuela a naţionalizat 11 platforme petroliere americane

Revista presei. Rusia vrea regim fără vize cu UE. Talibanii atacă o importantă bază NATO. Venezuela a naţionalizat 11 platforme petroliere americane

01 Iul 2010   •   04:17
Revista presei. Rusia vrea regim fără vize cu UE. Talibanii atacă o importantă bază NATO. Venezuela a naţionalizat 11 platforme petroliere americane

 

  Generalul David Petraeus, confirmat ca noul comandant în  Afganistan

 

Senatul american l-a confirmat în unanimitate pe generalul David Petraeus drept noul commandant al forţelor americane şi NATO din Afganistan.

Barack Obama l-a nominaliat pe acesta după ce fostul comandant, generalul Stanley McChrystal şi-a prezentat demisia, aminteşte BBC News.

McChrystal şi consilierii săi criticaseră administraţia americană într-un articol de presă.

Noul şef military este creditat ca fiiind cel care a răsturnat situaţia pe frontu din Irak.

 

    

Venezuela a naţionalizat 11 platforme petroliere americane

 

Parlamentul Venezuelei a votat pentru naţionalizarea a 11 platforme petroliere deţinute de compania americană Helmerich & Payne.

Platformele vor fi preluate de compania de stat Petroleos de Venezuela (PDVSA), transmite AFP.

Aceasta a cerut parlamentului să ia măsura după ce firma americană a reguzat să negocieze un nou contracz, spre deosebire de alte 32 de companii externe.

  

 

Putin: Rusia este pregătită pentru un regim fără vize cu UE

 

Rusia este tehnologic pregătită să introducă un regim fără vize cu Uniunea Europeană, arăta premierul rus, Vladimir Putin.

" Nu există o opinie unită asupra acestei chestiuni în Europa unită. Nun e grăbim, înţelegem că acest subiect este complicat - 27 de state, multe opinii," adăuga acesta, citat de RIA Novosti.

  

 
 Trupele americane şi afgane resping un atac taliban asupra unei baze NATO

 

Trupele americane şi afgane au repins un atac la una din cele mai mari baze NATO din estul Afganistanului al militanţilor care au folosit o maşină capcană, arme automate şi grenade în încercarea de a pătrunde în unitate.

Acesta a fost cel de-al treilea asalt contra unei baze a coaliţiei în Afganistan în ultimle cinci săptămâni- semn că insurgenţii nu au fost opriţi de efoturile americane de război din ultima perioadă.

Opt militanţi au fost ucişi în atac, care s-a produs la baza aeroportului din Jalalabad, la 120 km de Kabul, arată AP.

Atacul a început cu un sinucigaş care a detonat o maşină capcană lângă poarta bazei, urmat de o jumătate de oră de lupte cu arma.

Purtătorul de cuvânt al NATO, generalul Josef Blotz declara că atacatorii nu au reuşit să îşi îndeplinească scopul.

 Atacurile din ultima perioadă au provocat îngrijorare în rândul NATO pentru îndrăzneala insurgenţilor în faţa puterii NATO. În plus, insurgenţii au lansat ceea ce militarii numesc atacuri complexe- ce implică tipuri multiple de arme.

Atacul de miercuri s-a produs cu doar câteva ore înainte ca Senatul American să îl confirme pe generalul David Petraeus drept noul commandant al forţelor NATO şi SUA din Afganistan.

 Atacul de miercuri este parte a unei campanii de violenţă crescândă în estul Afganistanului, în pofida concentrării SUA în sudul ţării, unde este punctual forte al talibanilor- Helmand şi Kandahar.

 

 Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close