Antena 3 CNN Externe Revista presei. Sarkozy neagă că introduce măsuri de austeritate. Londra introduce o "taxă pe grăsime". Britanicii ar dori să emigreze

Revista presei. Sarkozy neagă că introduce măsuri de austeritate. Londra introduce o "taxă pe grăsime". Britanicii ar dori să emigreze

Revista presei. Sarkozy neagă că introduce măsuri de austeritate. Londra introduce o "taxă pe grăsime". Britanicii ar dori să emigreze
Sursa foto: ziare
11 Mai 2010   •   04:29

Sarkozy neagă că introduce măsuri de austeritate

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a respins acuzaţiile că guvernul său adoptă măsuri de austeritate după ce a anunţat o îngheţare de tei ani a cheltuielilor.
Acesta a subliniat că Franţa are un obiectiv clar, de a curăţa finanţele publice. Premierul Francois Fillon anunţase săptămâna trecută îngheţarea celtuielilor publice în 2011 -2013, pentru a controla deficitul bugetar crescând, explică Economic Times.
Opoziţia acuta guvernul că a optat pentru un program de austeritate şi avertiza familiile să se pregătească pentru reduceri dureroase.
Oricum,Nicolas Sarkozy a anunţat că va renunţa la unele măsuri sociale adoptate în 2009 în contextul crizei.
Anul trecut, a fost acordat un ajutor excepţional de 150 de euro pentru trei milioane de familii şi o parte din impozitul pe venitul din 2008 a fost suprimată pentru gospodăriile cu venituri modeste. ?Aceste măsuri excepţionale şi-au îndeplinit perfect menirea, întrucât consumul francez a crescut în ciuda crizei şi cererea internă continuă să reziste şi astăzi la un nivel ridicat?, a apreciat Nicolas Sarkozy


Londra introduce o "taxă pe grăsime"


Alimentele nesănătoase (junk food) şi băuturile carbogazoase ar putea fi impozitate, în Marea Britanie, cu o taxă pe grăsime, care s-ar putea dovedi eficientă în lupta împotriva obezităţii şi ar putea genera venituri suplimentare pentru buget, informează dailymail.co.uk.
The Food Standards Agency va analiza dacă astfel de taxe au şanse reale de a-i determina pe oameni să facă alegeri gastronomice mai bune.

Dacă aceste taxe vor fi adoptate, ele vor opera pe acelaşi principiu ca taxele pe tutun şi pe alcool, încasările realizate de pe urma lor fiind folosite pentru a schimba comportamentele oamenilor şi pentru a strânge fonduri.

Cea mai probabilă opţiune vizează aplicarea acestei taxe la produsele alimentare procesate, snacksuri şi băuturi carbogazoase, scrie Daily Mail.

Potrivit altui scenariu, taxa TVA de 17% va fi aplicată la produsele din lapte integral, unt şi brânzeturi, pentru a încuraja populaţia să aleagă produse lactate cu un conţinut mai mic de grăsimi. În Marea Britanie, produsele alimentare sunt exceptate de la plata TVA-ului.

Populaţia din Marea Britanie consumă prea multe grăsimi saturate, acestea fiind asociate cu blocaje arteriale, maladii cardiace şi decese premature, potrivit unor studii recente.





Obama o nominalizează pe Elena Kagan ca judecător la Curtea Supremă
Preşedintele american, Barack Obama, a desemnat-o pe Elena Kagan, în vârstă de 50 de ani, avocat al administraţiei la Curtea Supremă, în funcţia de judecător la Curtea Supremă de Justiţie.
Alegerea preşedintelui pentru funcţia de judecător numit pe viaţă nu va fi confirmată decât după validarea Senatului, anunţându-se o dezbatere acerbă cu câteva luni înaintea alegerilor legislative, explică The Guardian.
În cazul în care va fi confirmată, Elena Kagan, în vârstă de 50 de ani, va fi a patra femeie numită într-o funcţie la instanţa supremă, după Sandra Day O'Connor, Ruth Bader Ginsburg şi Sonia Sotomayor.
Pentru prima oară în istoria Statelor Unite, trei femei vor ocupa acest post alături de şase bărbaţi.
Potrivit presei, ea a avut prioritate în faţa judecătorului Curţii federale de apel din Chicago, Diane Wood, în vârstă de 59 de ani, audiată, de asemenea, de Barack Obama.
Ea îi va succeda judecătorului John Paul Stevens, în vârstă de 90 de ani, care şi-a anunţat demisia la 9 aprilie după 35 de ani de activitate la Curte, fiind unul din recordurile istorice de longevitate.
Elena Kagan a preluat funcţia de avocat al administraţiei americane în martie 2009, fiind prima femeie care a ocupat acest post.


Trei sferturi dintre britanici ar dori să emigreze


Trei sferturi dintre britanici ar dori să emigreze, destinaţia preferată fiind Australia, arată un studiu citat de ediţia online a publicaţiei Daily Mail.
Britanicii intervievaţi denunţă lipsa perspectivelor de găsire a unui loc de muncă, iar nouă la sută doresc să îşi schimbe stilul de viaţă.
Sondajul, realizat de institutul Currency UK pe un eşantion reprezentativ de 1.029 de persoane, arată că o treime dintre britanici ar dori să se mute în Australia, alte destinaţii preferate fiind Canda, SUA, Franţa sau Tailanda, transmite Reuters.




Letonia a ieşit din recesiune în T1



Letronia, cel mai grav afectat stat din UE de criza economică, a ieşit din recesiune în primul trimestru, după ce economia a crescut cu 0.3 procente comparativ cu trimestrul anterior.
Datele statistice arată că statul baltic a înregistrat astfel prima creştere de la intrarea în recesiune, în primul trimestru din 2008, arată AFP.
În T4 din 2009, economia scăzuse cu 3.1 procente, în timp ce pe tot anul scăderea a fost de 18 la sută, recordul negativ al Uniunii Europene.
Comparativ cu primul trimestru din 2009, economia Letoniei s-a contraczaz cu 5,1 procente în perioada ianuarie-martie.



Antena3.ro

×
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close