Antena 3 CNN Externe Revista presei.Scutul israelian antirachetă va fi finanţat de SUA. Trei arestaţi pentru atentatul din NY. Rusia vrea elicopter invizibil. Afganistan: Firmele de securitate privată alimentează corupţia

Revista presei.Scutul israelian antirachetă va fi finanţat de SUA. Trei arestaţi pentru atentatul din NY. Rusia vrea elicopter invizibil. Afganistan: Firmele de securitate privată alimentează corupţia

Revista presei.Scutul israelian antirachetă va fi finanţat de SUA. Trei arestaţi pentru atentatul din NY. Rusia vrea elicopter invizibil. Afganistan: Firmele de securitate privată alimentează corupţia
Sursa foto: revista presei
14 Mai 2010   •   04:18


Scutul israelian antirachetă va fi finanţat de SUA

SUA a acceptat să finanţeze sistemul de apărare antirachetă al Israelulu, întârziat din cauza dificultăţilor bugetare, peste ajutorul anual regulat pentru apărare acordat statului evreu.
Astfel, Pentagonul a transmis un mesaj ministerului israelian de apărare că preşedintele american Barack Obama a aprobat transferul a unui ajutor special în valoare de 205 milioane de dolari pentru achizţionarea a peste 10 baterii, explică Haaretz.
Sistemul antirachetă numit Domul de Fier este menit a apăra Israelul de atacul cu orice tip de rachetă.




Trei arestaţi pentru atentatul eşuat din Times Square

Trei persoane au fost arestate în legătură cu atacul cu maşină capcană eşuat din Times Square, după o serie de raiduri în Massachusetts şi New York.
Cele trei persoane au legături cu Faisal Shahzad şi este posibil să îi fi oferit finanţare acestuia, arată procurorul general american Eric Holder, citat de The NY Daily News.

"Acestea sunt persoane au legătură cu Shahzad. Încă încercăm să stabilim exact ce tip de legătură au avut. Există dovezi pentru a spune că unul din lucrurile pe care l-au făcut a fost să ofere bani, astfel că acum încercăm să descoprim traseul" pentru a stabili scopul acestor tranzacţii arăta oficialul american.

Shahzad este acuzat că a încercat să detoneze o maşină capcană în Times Square pe 1 mai.





După 40 de ani, războiul contra drogurilor nu şi-a atins niciun obiectiv

După 40 de ani, un trilion de dolari, şi mii de vieţi pierdute, războiul Statelor Unite contra drogurilor nu a adus nici o schimbare. Folsoirea drogurilor este în creştere, iar violenţa şi mai brutală şi răspândită, se arată într-o analiză AP.
Chiar şi şeful departamentului american de luptă contra drogurilor., Gil Kerlikowske, admite că strategia nu a funcţionat.
"La scară mare, planul nu a funcţionat. 40 de ani mai târziu, preocuparea pentru droguri şi problemele asociate este mai mare, mai intensă" , recunoştea acesta.
În această săptămână, liderul american Barack Obama a promis "să reducă consumul de droguri şi marile daune pe care le provoacă" cu o nouă politică naţională, despre care spunea că tratează consumul ca pe o problemă de sănătate şi se concentrează pe prevenţie şi tratament.
Oricum, a crescut şi suma cheltuită pe organele de forţă, la 10 miliarde dolari, din cele 15 miliarde de dolari alocate pentru lupta contra drogurilor.




Rusia vrea să construiască un elicopter invizibil


O companie de producţie de elicopterelor din Rusia doreşte să dezvolte un elicopter de luptă de a cincea generaţie, despre care experţii susţin că ar putea ataca avioanele de luptă şi ar fi invizibil pentru radare, informează RIA Novosti.
Directorul societăţii, Andrei Şibitov, sublinia că deja se lucrează la acest proiect, pentru care se vor cheltui circa un miliard de dolari. În concept sunt implicate atât biroul de design al Mil, cât şi Kamov, care vin cu soluţii diferite.
Experţii cred că dacă se va beneficia de finanţare suficientă de la stat, noul elicopter ar putea fi construit în cinci ani.



Afganistan: Firmele de securitate privată alimentează corupţia

Firmele de securitate din Afganistan au nevoie de o înregistrare şi o reglementare, aprecia generalul britanic Nick Carter. Cel mai înalt comandant britanic din Afganistan avertiza că societăţile private de securitate încurajează corupţia şi fărădelegea, scrie The Guardian.
Companiile, în special afgane, au nevoie să fie "corect reglementate şi înregistrate", arăta generalul. El sublinia că nu există un sistem de înregistrare al armelor sau vehiculelor.



Anulări ale rezervărilor pentru Grecia. Guvernul înfiinţează un comitet de criză


Guvernul grec a anunţat înfiinţarea unui comitet de criză, în urma anulărilor masive de rezervări turistice, ca efect al tulburărilor sociale declanşate de măsurile de austeritate. Asociaţia hotelierilor din Atena estimează că peste 20.000 de nopţi hoteliere au fost anulate în capitală şi în regiunile apropiate.
"În urma anulărilor masive a rezervărilor, a fost înfiinţat un comitet de criză condus de Organizaţia elenă a turismului", a anunţat purtătorul de cuvânt al guvernului, care estimează costul acestor anulări la zeci de milioane de euro, arată MSNBC New.
Peste 20.000 de nopţi de cazare au fost anulate iar numărul acestora continuă să crească, după violenţele din timpul manifestaţiilor de pe 5 mai, soldate cu trei morţi.


Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close