Antena 3 CNN Externe Revista presei. Şeful catolic din Turcia, victimă a unui ?sacrificiu ritual musulman?. Rusia are nevoie de Mistral pentru a proteja Insulele Kurile. Estonia va adopta moneda euro

Revista presei. Şeful catolic din Turcia, victimă a unui ?sacrificiu ritual musulman?. Rusia are nevoie de Mistral pentru a proteja Insulele Kurile. Estonia va adopta moneda euro

Revista presei. Şeful catolic din Turcia,  victimă a unui ?sacrificiu ritual musulman?. Rusia are nevoie de Mistral pentru a proteja  Insulele Kurile. Estonia va adopta moneda euro
Sursa foto: revista presei
09 Iun 2010   •   04:15
Şeful Bisericii catolice în Turcia ar fi fost victima unui sacrificiu ritual musulman


Episcopul Luigi Padovese, şef al Bisericii catolice în Turcia, a fost decapitat de şoferul său în 3 iunie în cadrul unui ?sacrificiu ritual musulman?, a declarat directorul agenţiei de misionari Asia News, Bernardo Cervellera.
În sprijinul acestei afirmaţii, el se baza pe mărturii citate de corespondentul său din Turcia care relatau că după omor, şoferul Murat Altun a strigat de pe acoperişul casei prelatului: ?L-am ucis pe marele Satan, Allah Akbar (Dumnezeu este mare), scrie News24.
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, s-a abţinut să comenteze această versiune a uciderii fostului episcop, declarând că preferă să aştepte să aibă o viziune mai completă a situaţiei. Potrivit versiunii iniţiale a autorităţilor, şoferul l-ar fi înjunghiat de mai multe ori în piept pe episcopul Padovese, acesta decedând ulterior în spital.
Presa turcă informează că ucigaşul ar fi părăsit cu câteva zile înainte de omor un spital de pshiatrie. El a declarat poliţiei că ar fi avut o revelaţie divină care i-a determinat fapta.




Rusia are nevoie de Mistral pentru a proteja Insulele Kurile

Rusia are nevoie de navele de asalt clasa Mistral pentru a mări capacităţile de luptă ale Marinei în Orientul Îndepărtat şi a asigura protecţia Insulelor Kurile, aflate în dispută cu Japonia, arăta şeful statului major din Rusia.
Rusia negociază achiziţia a cel puţin o navă franceză Mistral, în valoare de circa 500 milioane de euro, şi doreşte să construiască alte trei în parteneriat cu constructorul francez DCNS, relatează RIA Novosti.
"Avem nevoie de acest vas pentru a creşte manevrabilitatea trupelor în Oceanul Pacific, având în vedere dimensiunea geografică a regiunii şi lipsa de forţe adecvate pentru a o proteja, în special Insulele Kurile," declara şeful Statului Major rus, Nikolai Makarov .
Tokyo pretinde cele patru insule din nordul Japoniei, anexate de URSS după al Doilea Război Mondial.
Deşi mulţi experţi militari au pus la îndoială logica financiară şi militară a achiziţiei unei asemenea nave, unii consideră că Rusia doreşte astfel să aibă acces la tehnologie navală avansată pe care ulterior să o folosească în potenţiale conflicte cu NATO.




Estonia va adopta moneda euro

Estonia va deveni, începând cu 1 ianuarie 2011, a 17-a ţară membră a zonei euro, decizie aprobată prin votul miniştrilor de Finanţe din UE, comunică AFP.
Statul baltic cu 1,3 milioane de locuitori dorea să intre în zona euro din 2007, dar inflaţia s-a menţinut peste limitele cerute.
Potrivit ultimelor estimări, Estonia va afişa un deficit de 2,4% din PIB şi o datorie publică de 9,6% din PIB.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close